eur:
393.72
usd:
364.68
bux:
71899.73
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Madarászné Mező Boglárka kerekesszékes vívó az augusztus 24-én kezdődő és szeptember 5-ig tartó tokiói paralimpián versenyző magyar csapat tagjainak eskütételi ünnepségén Budapesten, az Eiffel Műhelyházban 2021. augusztus 11-én. A fogyatékkal élő sportolók seregszemléjén 37+1 fős sportolói delegáció vesz részt Magyarországról.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A paralimpián se lesznek nézők

A jövő kedden induló versenysorozaton 22 sportágban 4400 parasportoló vesz részt.

A nyári olimpiához hasonlóan a tokiói paralimpia versenyeire sem engednek be nézőket.

A szervezőbizottság a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a japán kormánnyal egyeztetve döntött így hétfőn a koronavírus-járványra hivatkozva.

"Elnézést kérünk minden jegytulajdonostól, akik a helyszínen szerették volna megtekinteni az eseményeket. Reméljük, megértik, hogy elkerülhetetlen volt ez az intézkedés a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt" – mondta Szeiko Hasimoto, a szervezőbizottság elnöke.

Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke korábban arról beszélt, az olimpián bebizonyosodott, hogy nagyszabású multisport eseményt is meg lehet tartani biztonságos körülmények között, ugyanakkor felhívta a paralimpián résztvevők figyelmét az egészségügyi szabályok szigorú betartására.

Az augusztus 24. és szeptember 5. között sorra kerülő paralimpia programján 22 sportág eseményei szerepelnek, és várhatóan mintegy 4400 parasportoló indul.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×