eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Serleggel indította az évet az FA-kupa-győztes

A Leicester City nyerte az angol labdarúgó Szuperkupa-mérkőzést, miután a 1-0-ra legyőzte a bajnoki címvédő Manchester Cityt a Wembley Stadionban.

A tavalyi üres lelátókkal ellentétben ezúttal nézők előtt rendezett találkozón sérülés miatt nem állhatott rendelkezésre a Manchester City két kulcsembere, Phil Foden és Kevin De Bruyne, míg Josep Guardiola vezetőedző a cserék közé jelölte Jack Grealish-t, akinek szerződtetését csütörtökön jelentette be a klub. Brit médiaértesülések szerint Grealish-ért 100 millió fontot (41,6 milliárd forintot) fizetett a City, amivel a 25 éves középpályás a Premier League történetének legdrágább játékosa lett.

A küzdelmes első félidőben olykor kimondottan jó iramban játszottak a csapatok, a kiegyenlített mezőnyjáték mellett viszont a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Előbb a leicesteri Kasper Schmeichel, majd a szünet előtt a manchesteri Zackary Steffen is bravúrral tudott hárítani.

A 65. percben pályára lépett Grealish, aki Rodrival együtt szállt be a játékba, amelyben a labdát mindig megbecsülő Manchester City némi mezőnyfölényt harcolt ki. A gól ugyan egyik csapat játékában sem volt benne, de a hajrában büntetőhöz jutott a Leicester City, és a volt manchesteri Kelechi Iheanacho gólra váltotta a lehetőséget.

A Leicester harmadszor játszott a Szuperkupáért, és 1971 után másodszor nyert. A hatszoros győztes Manchester Citynek a mostani már a 13. fellépése volt a Szuperkupában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×