eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Varga Dénes, a magyar (j) és Marc Larumbe Gonfaus, a spanyol válogatott játékosa a vízilabda BENU Kupa férfi felkészülési tornán játszott mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2021. július 4-én. Magyarország - Spanyolország 11-11.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Varga Dénes: ez a csapat képes megnyerni az aranyérmet Tokióban

A tokiói olimpia utolsó három meccsére hegyezi ki a formáját a magyar férfi vízilabda-válogatott – hangsúlyozta InfoRádiónak Varga Dénes csapatkapitány.

Még 12 nap van a férfi vízilabda-válogatott olimpiai bemutatkozásáig, és egyelőre nagyon fáradtnak érzi magát a sok edzéstől Varga Dénes, a csapat kapitánya és legrutinosabb tagja, de hozzátette, ez ilyenkor teljesen normális. Kemény munkát végeztek el rövid idő alatt.

"Nagyon rövid volt ez a felkészülés, azt kell nézni, hogy mennyire tudtunk csapattá válni, és ebből a szempontból ezt a két hetet még mindenképp fel kell használnunk, hogy egy picit előrébb lépjünk" – mondta a kiváló pólós, aki 2008-ban már tagja volt az olimpiai bajnok magyar válogatottnak.

A felkészülésre kihatott a megterhelő klubszezon, de Varga Dénes szerint ez minden évben így van, most mégis már érzésekkel kezdett a közös munkába.

"Most a legszembetűnőbb nekem az volt, hogy nagyon lefáradva érkeztem ide, és majdhogynem nehezemre esett elkezdeni a felkészülést.

Viszont szerencsére ez a margitszigeti közeg feldobott, új lendületet adott"

– mondta.

Varga Dénes beszélt arról is, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett az olimpián: "Ez a csapat képes megnyerni az aranyérmet, és úgy megyünk ki Tokióba, hogy a formánkat az utolsó három meccsre időzítsük. Tehát a negyeddöntő-elődöntő-döntő periódusban szeretném, ha legjobb arcunkat és játékunkat tudnánk mutatni."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×