eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Twitter/JuventusFC

Már hivatalos Pirlo menesztése, a Juve és ő is nyilatkozott

A sajtó már csütörtökön tényként kezelte, a Juventus labdarúgóklub pénteken be is jelentette, hogy egy szezon után menesztette Andrea Pirlo vezetőedzőt.

A sorozatban kilenc bajnoki címet követően idén csak a negyedik helyen végzett a torinói együttes, amelynek elöljárói pénteken délelőtt közleményt adtak ki a klub korábbi játékosának távozásáról, ebben méltatták a 42 éves szakembert és megköszönték a munkáját.

"Néhány hónapja Andrea Pirlo, a világ futballjának ikonja megkezdte új kalandját edzőként. Ehhez elsősorban bátorságra volt szüksége" - írta a klub, hozzátéve, hogy Pirlo egy különösen nehéz időszakban vállalta el a feladatot, és egy folyamatosan változó periódusban kellett megvalósítania a saját elképzeléseit. - "Pirlónak ez csak az első lépés volt a minden bizonnyal briliáns edzői karrierjében."

Közben megjelent Andrea Pirlo közleménye is, amelyben azt írja, intenzív, bonyolult, ugyanakkor csodálatos év volt az első edzői idénye. "Amikor a Juventus felhívott, sosem gondoltam volna a kockázatra, bár ez nyilvánvaló volt. A csapat iránti tisztelet vezérelt és az a vágy, hogy a legmagasabb szinten hajtsam végre a feladatot. Ha vissza kellene mennem, pontosan ugyanígy döntenék."

Hozzátette: az elmúlt nehéz időszak megakadályozta abban, hogy jobban tervezzen és hogy kialakítsa a saját stílusát, ugyanakkor elérte a tőle kért célokat.

A Juventusszal játékosként négyszer bajnok Pirlo edzői tapasztalat nélkül vette át az irányítást tavaly, és ugyan az Olasz Kupát és a Szuperkupát is megnyerte az együttessel, összességében mégis csalódást keltően szerepelt a csapat. A játéka a szezon nagy részében kifejezetten gyenge volt, a Bajnokok Ligájában már a 16 között kiesett a Juventus, a bajnokságban pedig - sorozatban megnyert kilenc szezon után - csak a negyedik helyen végzett, ráadásul az utolsó fordulóig úgy tűnt, kiszorul a legjobb négyből és nem szerepelhet a BL következő kiírásában.

Az olasz sajtó már csütörtökön kész tényként kezelte Pirlo menesztését, illetve azt, hogy Massimiliano Allegri visszatér a torinói kispadra, amelyen 2014 és 2019 között öt szezont töltött, minden idényében bajnok volt, négyszer az Olasz Kupát is megnyerte, a Bajnokok Ligájában pedig kétszer döntőbe jutott a Juventus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×