eur:
395.84
usd:
369.27
bux:
72029.56
2024. július 2. kedd Ottó
Cseh László a férfi 100 méteres pillangóúszás elődöntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 26-án. A versenyző a tizedik helyen végzett.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Élnek az olimpiai remények: Cseh László jó idővel mutatkozott be az Eb-n

Cseh László 200 méter vegyesen a negyedik, Kós Hubert a hatodik idővel jutott az elődöntőbe a Duna Arénában zajló úszó Európa-bajnokságon.

A 14-szeres Európa-bajnok Cseh számára különösen fontos a kontinensviadal, hiszen a 2019-es világbajnokságon úszott ideje ugyan alapvetően olimpiai indulást jelentene neki, de mivel azt lassan két éve nem tudta megközelíteni, ezért Sós Csaba szövetségi kapitány egyelőre nem tette védetté őt a tokiói csapatban.

Ebben a számban 2008-ban olimpiai ezüst-, 2012-ben bronzérmes Cseh 1.58.46 perces idővel csapott célba, ami már közelít a Kvangdzsuban úszott eredményéhez (1:57.79). A 18 esztendős Kós Hubert 1:58.87-tel lett hatodik, míg Sós Dániel 2:00.54-gyel a 19. helyen zárt. A márciusi országos bajnokságon győztes Holló Balázs rosszullét miatt nem állt fel a rajtkőre.

A futamot követően a 35 éves Cseh elmondta, a körülötte kialakult szituációban csak az zavarta, hogy Sós Csaba nem ült le vele megbeszélni a döntést, amivel ugyanakkor ő is egyetért, hiszen a korábbi teljesítménye szerint sem elégséges. Hozzátette, ez a mostani jobb volt, de az esti elődöntőben is jól kell teljesítenie.

A Magyar Úszószövetség a Facebookon emlékezett meg arról, hogy az olimpiai ezüstérmes versenyző tizedik nagymedencés Európa-bajnokságán vesz részt:

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

Feladta a minden közgazdasági racionalitást mellőző kísérletét Erdoğan török elnök, amely szerint a magas infláció ellen alacsony kamatokkal lehet harcolni. Újraválasztása után egykori Wall Street-i bankárokat ültetett a jegybank és a pénzügyminisztérum élére, és szabad kezet adott nekik a korábbi gazdaságpolitikai hibák kijavítására. A gazdaságpolitika döntéshozói nagy lendülettel álltak munkába, és a piac ezt látványosan díjazza. Ám az is látszik, hogy a bizalom nem állt helyre a török vezetés kapcsán, a kockázatokat nem is szabad alábecsülni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×