eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Rasovszky Kristóf és Olasz Anna a célban a 38. Lidl Balaton-átúszáson Balatonbogláron 2020. augusztus 1-jén. A 23 éves világbajnok úszó a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot új csúccsal, kereken 57 perc alatt teljesítette, Olasz Anna, a legjobb eredményt elért női versenyző 1:01.37 órás eredménnyel ért célba.
Nyitókép: Rasovszky Kristóf és Olasz Anna a célban a 38. Balaton-átúszáson Balatonbogláron 2020. augusztus 1-jén. MTI/Vasvári Tamás

Olasz Anna a pár centivel elvesztett Eb-arany után is boldog

Életében most járt a legközelebb ahhoz, hogy örömében sírjon – nyilatkozta az InfoRádiónak az úszónő.

Olasz Anna ezüstérmet nyert a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyében a budapesti vizes-Eb-n. A Lupa-tavon rendezett viadalon a 27 éves magyar versenyző elképesztően szoros hajrában maradt alul az olimpiai bajnok és címvédő, 5 kilométeren is győztes holland Sharon van Rouwendaallal szemben, megszerezve ezzel az Eb első magyar érmét.

"Nem voltak örömkönnyek, ezeket a dolgokat úgy szoktam megélni, hogy mosolygok, boldog vagyok. De azért közel voltam ahhoz, hogy örömömben sírjak" – értékelte olimpiai versenyszámban szerzett Eb-ezüstjét Olasz Anna.

Érmet akart szerezni a versenyen, de azért ennek az utóbbi idők történései, eredményei alapján nem volt feltétlenül realitása, "valamennyire meglepetés volt", mondta.

A különbségről szólva elmondta:

"Meg szoktak lepődni az emberek, hogy 10 kilométer után milyen pici különbség tud kialakulni, de én úgy gondolom, hogy ez is a sportnak a szépsége, mi tudjuk, hogy így van.

Úgy is felfoghatnám, hogy milyen picin múlott az aranyérem, de inkább örülök ennek az ezüstéremnek, és annak, hogy az olimpiai bajnokot ennyire megszorongattam"

– ecsetelte.

Az eredmény önbizalom-növelő is lehet a portugáliai ötkarikás kvalifikáció előtt.

"A legjobbkor jött ez az eredmény, nyilván sajnálom, hogy nem volt a helyszínen közönség, de nagyon jól tudom, mennyien nézték a tévén a versenyt, fejben odagondoltam a nézőket."

Olasz Anna mindig csak a következő lépcsőre fókuszál, így ezüstérme után a váltóverseny járt csak a fejében, ahol a legjobb négy közé várja a magyar váltót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×