eur:
394.82
usd:
367.46
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Milák Kristóf a 200 méteres férfi pillangóúszás döntője után  a CXXIII. Országos Bajnokság Széchy Tamás emlékére úszóversenyen a budapesti Duna Arénában 2021.03.23.-án. fotó:MÚSZ/Derencsényi István
Nyitókép: MÚSZ/Sz Press

Húsvéthétfőn kezdődik Milák Kristóf 15 hetes nagy menetelése

Az Eb-re a Duna Arénában és Tenerifén készül fel, aztán Kaposváron élesít a sportoló.

Az úszásra született Milák Kristóf edzője kezd megnyugodni, miután a nehézségektől és feszültségektől távolról sem mentes kaposvári edzőtábor után a tanítványa az országos bajnokságon remekelt.

A Honvéd 21 éves klasszisa az ob elején 200 méter pillangón az előfutamban minden idők ötödik, a döntőben pedig a második legjobb idejét úszta, aztán 100 méter gyorson és 100 pillangón is országos csúccsal győzött, valamint megnyerte a 200 és a 400 méter gyorsot is.

Heti 60-70 kilométeres edzésadagok

Milák Kristóf edzője, Selmeci Attila elárulta, a szombaton véget ért országos bajnokság után egy hét pihenőt rendelt el.

„Húsvéthétfőn találkozunk újra a Duna Arénában, ott kezdődik el az a 15 hetes hosszú menetelés, amelynek célvonalához Tokióban, a 200 pillangó olimpiai döntőjében érkezhetünk el. Bízom abban, hogy semmi sem akadályozza meg az itthoni felkészülési etapot követő háromhetes tenerifei edzőtáborunkat, amelynek nehézségi fokáról elég annyit elárulnom, hogy a fiúkra, Kristófra, Márton Richárdra és Biczó Bencére heti 60-70 kilométer megtétele vár” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Selmeci Attila még az ob közben. Az edző szerint a világcsúcstartó versenyzőjének élettani mutatói egyre inkább „földönkívüli” képességekre utalnak.

Percek alatt regenerálódik

A mesteredző állítását támasztja alá, hogy Milákot akkor sem fékezi le a besavasodás, ha rövid időn belül kétszer is tövig nyomja a gázpedált. Ahogy azt tette szerdán reggel, amikor előbb az 50 gyorson javította meg az egyéni csúcsát, majd 10 perccel később csak a világcsúcs volt az ellenfele a 200 pillangón, majd csütörtökön uzsonnaidőben, amikor 9 perccel a 400 gyors megnyerése után egy ezüstöt is behúzott az 50 pillangón.

„Három nappal a budapesti Európa-bajnokság úszóversenyeinek rajtja előtt térünk vissza Teneriféről, kemény munkából, rövid kiengedéssel. Azt hiszem, hogy az európai ellenfelek aligha hozhatják zavarba Kristófot a Duna Arénában. Addig az is kiderülhet, hogy legnagyobb riválisunk, a japán Daija Szeto mivel tud kirukkolni” – folytatta Selmeci Attila.

Az olimpiai felkészülés hajrájában a „Selmeci Team” visszatér az idén megkedvelt Kaposvárra, ahol kifogástalan szolgáltatások biztosították az eredményes felkészülésüket. A tokiói kihívás előtt három hét áll a rendelkezésükre, hogy a formát „ötcsillagosra” – ötkarikást is lehetne mondani – élesítsék és mentálisan is felkészüljenek az év legnagyobb megmérettetésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Az Ukrajnában dúló háború nyomán az Európai Unió kénytelen szembenézni a tagállami hadseregek kapacitáshiányával, ami akadályozza a Kijevnek nyújtott segítséget. Az EU ezért felgyorsította a védelmi ipar megerősítésére irányuló kezdeményezéseit, melyek középpontjában a közös fegyverbeszerzések és a magántőke bevonása áll. A finanszírozást illetően szakértők egy közös uniós kötvénykibocsátást javasolnak, ám Németország azonnal megvétózta a tervet az uniós csúcson. Azonban az Európai Bizottság nem tett le az újabb közös adósságfelvételről és Berlin sem tűnik meggyőzhetetlennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×