eur:
395.03
usd:
367.99
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart Szófiában 2020. október 7-én, egy nappal a Bulgária elleni labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Vaszil Donev

Feladta a leckét Marco Rossinak Orbán Viktor

Olyat kommentelt neki a Facebookon, hogy azt nehezen "teszi zsebre" a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Megpróbál minden tőle telhetőt magyar nyelvi tanulmányai során Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, de tisztázta, hogy még ne várják el tőle, hogy beszélje is a nyelvünket.

Ám mivel mindezt a Facebookon tette - és nyilvánosan -, kapva kapott az alkalmon Orbán Viktor miniszterelnök, aki nem hagyta ki a helyzetet "üres kapura", és az alábbi kommentet helyezte el:

"Mit sütsz, kis szűcs? Tán sós húst sütsz, kis szűcs?"

Majd sok sikert kívánt Marco Rossinak.

Magyarul tanulok! De nem beszelek! Yes, I’m studying Hungarian (or at least I’m trying). Actually, I’m doing my best....

Közzétette: Marco Rossi2021. február 25., csütörtök
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Orbán Viktor Ukrajnában járt, eközben az orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Orbán Viktor Ukrajnában járt, eközben az orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Az európai állam- és kormányfők közül egyre kevesebben vannak, akik még nem látogattak el az orosz invázió sújtotta Ukrajnába - most már nem gazdagítja ezt a tábort Orbán Viktor sem, a magyar miniszterelnök ugyanis ma Kijevbe utazott. Ám eközben Szijjártó Péter külügyminiszter, aki gyakran jár Oroszországba, telefonbeszélgetést folytatott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel - tudósított a Telex.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×