eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A szegedi Mikler Roland (szemben, k) és Manuel Strlek, a Veszprém játékosa (j, háttal) a férfi kézilabda NB I-ben játszott MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkőzésen Szegeden, a Városi Sportcsarnokban 2020. december 17-én.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Bánhidi Bence nélkül nem ment a Szegednek

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 30–26-ra kikapott a lengyel Lomza Vive Kielce csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában.

A kezdés előtt a csapatok egyperces gyászszünettel emlékeztek a vasárnap szívinfarktus következtében, 59 éves korában elhunyt Zlatko Saracevicre, a horvátok olimpiai és világbajnok játékosára, a Veszprém egykori Bajnokok Ligája-ezüstérmes balátlövőjére, aki edzőként Zágrábban, a horvát válogatott mellett, és a Podravka Koprivnicánál is dolgozott.

Csoportkör, 13. forduló, A csoport:

MOL-Pick Szeged–Lomza Vive Kielce (lengyel) 26-30 (14-14)

lövések/gólok: 42/26, illetve 53/30

gólok hétméteresből: 5/5, illetve 3/2

kiállítások: 4, illetve 8 perc

A hazaiak keretéből Bánhidi Bence, Luka Stepancic és Borut Mackovsek, a vendégektől pedig Ángel Fernández hiányzott sérülés miatt.

A fehérorosz Arcem Karaljok vezérletével jól kezdte a meccset a Kielce, amelynek a védekezése is hatékony volt, így a 18. percben már két góllal vezetett. A kapusok mindkét oldalon bravúrokat mutattak be, és bár a szegediek a kivédekezett lengyel akciók után nem vállalták a gyors lövéseket üres kapura, sikerült fordítaniuk, a színvonalas első félidő pedig 14-14-es döntetlennel zárult.

Két hazai góllal indult, de három lengyel találattal folytatódott a második felvonás, majd felváltva voltak eredményesek a csapatok. A támadásban vagy mezőnyben elkövetett szegedi hibákat Mikler Roland újabb védésekkel javította, ám szűk tíz perccel a vége előtt Alex Dujshebaev góljaival 25-22-re ellépett a Kielce. Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért, mert csapatának átlövései nem voltak kellően hatékonyak, és mivel a vendégek a hajrában is rendkívül összeszedetten kézilabdáztak mindkét kapu előtt, a Szeged nem tudott pontot szerezni.

A mezőny legeredményesebb játékosa Alex Dujshebaev volt nyolc góllal, hazai részről Matej Gaber ötször talált be. A kapusok közül Mikler Roland 11, Andreas Wolff hét védéssel zárt.

A két csapat tizedik alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, a Kielce két vereség mellett immár nyolcadszor győzött.

Az öt győzelemmel és hat vereséggel az A csoport ötödik helyén álló Szeged vasárnap a német Flensburg-Handewitt csapatát fogadja a BL csoportkörében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×