eur:
393.61
usd:
364.58
bux:
71928.45
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa (k) ünnepli a Tottenham Hotspur elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája B csoportjának második fordulójában játszott mérkőzésen Londonban 2019. október 1-jén. Balról csapattársa, Benjamin Pavard.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

A mai Bayern felveszi a versenyt Beckenbauer csapatával

A klubvilágbajnokság csütörtök esti döntőjéhez közeledve a német Bild egymással szembe állította a klub Beckenbauer köré épített legendás tizenegyét, valamint a mai csapatot, amely 365 nap alatt a hatodik trófeáját nyerheti. A kérdés megválaszolhatatlan: melyik volt a jobb? Azért meg lehet próbálni az összevetést…

Az ilyen összevetésekben persze nincs biztos kapaszkodó, ráadásul a nosztalgia többnyire a régieket segíti. A legtöbb fizikai mutatót összehasonlítva viszont a maiak „nyernének”. Az összevetés egyetlen módja – talán – annak összemérése, hogy az adott játékos milyen helyet foglal el a maga korában a világfutballban.

A két kapus egyaránt világklasszis jelzőt érdemel, Sepp Maier és Manuel Neuer is világbajnok, előbbi (is) kora legjobbjai közé tartozott, de mi inkább a Bundesliga-történet legtöbb nullagólos meccsét maga mögött tudó Neuerre szavazunk.

Az 1974-es védőnégyesből (Johnny Hansen, Franz Beckenbauer, „Katsche” Schwarzenbeck, Paul Breitner) a „Császár” és Paul Breitner helye vitathatatlan, megelőzik Jerome Boatenget és a vitathatatlanul tehetséges, de még pályafutása elején járó Alphonso Daviest. Ugyanakkor a francia világbajnok Benjamin Pavard a dán Johnny Hansen elé tesszük, és szoros versenyben bár, de David Alabát is megelőzi Beckenbauer „szárnysegédje”, a kiváló emberfogó, Hans-Georg Schwarzenbeck.

A középpályások közül Rainer Zobel lemarad Joshua Kimmich ellenében, Leon Goretzka ellenben veszít Jupp Kapellmann-nal szemben.

Franz „Bulle” Roth a korszak egyik legfontosabb játékosa volt a Bayernnél a Maier-Beckenbauer-Müller tengely tagjain kívül, de Thomas Müller megelőzi.

Annak idején a támadósorban a „Nemzet Bombázója” mellett két szélső játszott, Uli Hoeness és a svéd Conny Torstensson. Előbbi „megveri” Serge Gnabryt, utóbbi viszont kikap a fontos gólokat szerző utódtól, Kingsley Comantól.

Ez idáig öt-öt, a középcsatárnak kellene döntenie. De hát Gerd Müller és Robert Lewandowski közül nagy igazságtalanság lenne bárkit is „eldobni”…

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Nagy változások jönnek a földek öröklésében

Nagy változások jönnek a földek öröklésében

Változnak a földekkel kapcsolatos hagyatéki eljárás szabályai július elejétől. Egyszerűbbé és gyorsabbá válik az eljárás azoknál a kisértékű földeknél, amelyek az elhunyt tulajdonos nevén maradtak, és az ingatlan-nyilvántartás digitalizációja miatt indult meg a tulajdonjog rendezése - derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara közleményéből. Másik változás, hogy azok az örökösök, akik nem tartanak igényt egyes ingatlanokra, például kisértékű földterületekre, az eddiginél egyszerűbben és költségek nélkül ajánlhatják fel azt az államnak. Kedvezően módosulnak az osztatlan közös tulajdon megszüntetésére irányuló szabályok is a közjegyzői eljárás keretében. A Magyar Országos Közjegyző Kamara álláspontja szerint a módosításokkal egyszerűsödnek és észszerűsödnek a hagyatéki eljárások, amely segíti az örökösöket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×