eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Szerhij Rebrov vezetőedző (k) a Ferencváros labdarúgócsapatának edzésén a Puskás Arénában 2020. november 3-án. Az olasz bajnok Juventust fogadja a Bajnokok Ligájában a Ferencváros: a G csoport harmadik fordulós összecsapását a Puskás Arénában rendezik november 4-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Ferencváros–Juventus: mint a régi szép időkben

Ma este azt a sztárklubot fogadja a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, amely ellen története eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét érte el: a Juventust. A Puskás Arénában harmadház előtt kezdődik majd a mérkőzés, 21 órakor.

A Fradi 1965 nyarán, tehát 55 éve a Vásárvárosok-kupája döntőjében 1:0-ra verte meg a Juventust, az egyetlen gólt Fenyvesi Máté szerezte. Ez a mérkőzés gyakran említést kapott a mérkőzés felvezetése kapcsán a különböző orgánumokban, az kevésbé, hogy a két csapatnak a hajdani Közép-Európai Kupában is akadt hat mérkőzése, mégpedig 1932 és 1938 között. Különleges volt ezek közül az utolsó, néhány héttel a franciaországi világbajnokság döntője után: a Fradi 2:0-ra nyert Sárosi György és Kemény Tibor egy-egy góljával, a világbajnoki ezüstérmesek közül Háda József, Polgár Gyula, Lázár Gyula, Sárosi György és Toldi Géza, az olasz világbajnokok közül pedig Alfredo Foni, Pietro Rava és Luis Monti játszott, utóbbi azonban 1934-ben szerezte a címét.

Talán nem túl merész átkötés, hogy a Juve most is hasonlóan erős kerettel érkezett Budapestre:

Szczesny, Pinsoglio, Buffon, Chiellini, Danilo, Cuadrado, Bonucci, Frabotta, Riccio, Arthur, Ramsey, McKennie, Chiesa, Rabiot, Bentancur, Bernardeschi, Portanova, Kulusevski, Cristiano Ronaldo, Morata, Dybala.

De Ligt és Alex Sandro sérült, de kettejüket leszámítva Andrea Pirlo a legerősebb tizenegyét küldheti pályára, miután a vasárnapi bajnoki mérkőzésen visszatért Cristiano Ronaldo is. A portugálé a legtöbb egyéni cím, a legtöbb aranylabda a mostani keretben, és említhető még vele kapcsolatban még egy különlegesség: egyike annak a két futballistának, akik angol, spanyol és olasz bajnoki címet is szereztek a pályafutásuk során. A másik is itt van Budapesten: a brazil Danilo, aki otthon, a Santosszal elért sikerei után a Real Madridban, a Manchester Cityben is játszott, mígnem a Juvéba igazolt.

Andrea Pirlo kiemelte a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, hogy jó, hogy újra közönség előtt játszhatnak –

hasonló nagyságrendű publikum előtt a Juve legutóbb még februárban lépett pályára.

A világbajnok futballistából lett újonc edző szerint a Barcelona elleni vereség megmutatott néhány hibát a játékukban, amelyeket ki tudnak javítani. Dicsérte a Ferencvárost, amely szerinte nem érdemelt ilyen súlyos vereséget a Camp Nouban, és jól játszott a Dinamo Kijev ellen.

Az olasz újságírók szinte biztosra veszik, hogy Giorgio Chiellini és Cristiano Ronaldo is visszatér a kezdő csapatba. A Ferencváros kapcsán már nehezebb tippelni, ugyanazok a futballisták állnak rendelkezésre, akik egy hete, a Dinamo Kijev ellen, nagyon valószínű, hogy a kezdő tizenegy is hasonlítani fog az ott látottra. Ez egyben azt is jelenti, hogy

alaposan megváltozik a Fehérvár elleni bajnoki mérkőzést kezdő csapat.

A Ferencváros a Dinamo Kijev ellen a Dibusz – Lovrencsics (Botka, 86.), Blazic, Kovacevic (Dvali, 86.), Heister – Somalia, Sigér (Mak, 73.), Haratin (Laidouni, 65.) – Zubkov, Isael (Boli, 73.), Tokmac összeállításban játszott.

Mint ismert, csak fényképes személyazonosító igazolvány és a jegy felmutatásával lehet belépni a Puskás Arénába a mérkőzésére. A járványhelyzet miatt tanácsos a jegytulajdonosoknak minél korábban érkezni, hogy elkerüljék a zsúfoltságot a beléptetésnél. A maszk viselése a rendezvény teljes időtartama alatt kötelező.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×