eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Álvaro Morata, az olasz csapat játékosa (b) gólt lő, mellette a ferencvárosi Lovrencsics Gergő (b2) és Dibusz Dénes (j2), jobbról Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Juventus mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 4-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A Juventus nagyon simán nyert, kár a nagy hibákért

A Ferencváros a szakadó esőben 4-1-re kikapott a Puskás Arénában a Juventustól a Bajnokok Ligájában. A kapott gólok felét súlyos hiba előzte meg.

(A mérkőzést percről percre tudósítottuk, ezt visszaolvashatják a cikk második felében.)

A magyar bajnok a Barcelona otthonában elszenvedett 5-1-es vereség és a Dinamo Kijev elleni múlt heti, hazai 2-2-es döntetlen után a G csoport negyedik helyén áll egy ponttal, az ukránok jobb gólkülönbségükkel előzik meg a zöld-fehéreket.

Szerhij Rebrov együttese legközelebb november 24-én lép pályára a BL-ben, a negyedik fordulóban a torinói gárda vendége lesz.

A kezdés előtt a ferencvárosi szurkolótábor a csapat mezének színeiben - zöldben, fehérben és feketében - zászlókat lengetve és egy óriási, "Régi hírünk most újra él" felirattal köszöntötte kedvenceit. A lelátón - az európai szövetség járványügyi előírásait betartva - mintegy 20 ezer néző foglalhatott helyet.

Budapest, 2020. november 4.
Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában játszott Ferencvárosi TC és az olasz Juventus mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 4-én.
MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt

Szakadó esőben kezdődött a találkozó, s a Juventus mindjárt magához ragadta a kezdeményezést. A vendégek gyorsan járatták a labdát a középpályán, a széleken rendre zavarba hozták a hazai védelmet. Az FTC csak a bekapott gól után tudott támadást vezetni, Lovrencsics aktív volt a jobb oldalon, Nguen pedig átlövésekkel próbálkozott. A hazaiak többször is eljutottak az ellenfél kapujáig, de a befejezéseknél mindig hiányzott valami plusz, nem jelentettek igazi veszélyt, a Juventus kontrái viszont annál inkább. Fél óra elteltével kissé "leült" a játék, majd a 35. percben a koronavírus-fertőzése után visszatért, szezonbeli első BL-találkozóján szereplő Ronaldo léphetett ki teljesen egyedül, de Blazic az utolsó pillanatban szerelte őt az ötös sarkánál.

A második félidő egy veszélyesnek ígérkező Ronaldo-szabadrúgással indult, de a 22 méterről leadott, középre tartó, gyenge lövést Dibusz könnyedén fogta. Ezt követően megpróbálta magához ragadni a kezdeményezést a magyar bajnok, de az ellenfél 16-osához érve minden alkalommal "elfogyott a tudomány". A másik oldalon Ronaldo veszélyeztetett többször is, de vagy Dvali blokkolta a lövését, vagy ő maga célzott pontatlanul. A portugál aztán egy gólpasszt azért összehozott, Morata második találatával pedig eldőlni látszott az összecsapás. A házigazdák a hajrához érve fáradni kezdtek, többször is hibáztak hátul és két potyagóllal padlóra kerültek. A szépítés lehetőségét ezzel együtt nem adták fel, ez végül sikerült is: Boli a hajrában előbb ziccert rontott, majd azonban betalált Szczesny kapujába.

Eredmények

E csoport: Chelsea–Rennes 3-0, Sevilla–Krasznodar 3-2. Az állás: 1. Chelsea 7 pont, 2. Sevilla 7, 3. Rennes 1, 4. Krasznodar 1.

F csoport: Zenit–Lazio 1-1, Club Brugge–Dortmund 0-3. Az állás: 1. Borussia Dortmund 6 pont, 2. Lazio 5, 3. Club Brugge 4, 4. Zenit 1.

G csoport: Ferencváros–Juventus 1-4, Barcelona–Dinamo Kijev 2-1. Az állás: 1. Barcelona 9 pont, 2. Juventus 6, 3. Dinamo Kijev 1, 4. Ferencváros 1.

H csoport: Basaksehir–Manchester United 2-1, RB Leipzig–PSG 2-1. Az állás: 1. Manchester United 6 pont, 2. RB Leipzig 6, 3. PSG 3, 4. Basaksehir 3.

Percről percre tudósítás

A Ferencváros kezdő tizenegye: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Botka – Haratin, Sigér D., Somália – Zubkov, Isael, Tokmac. A cserék: Szécsi (k), Őri (k), Frimpong, Kovacevic, Mak, Baturina, Heister, Boli, Uzuni. A mezőnyjátékos-kontingens erős, de a kapusposzton hiányzik Bogdán, nincs bevethető tapasztalt játékos, ha valami történik Dibusszal.

A Juve a legerősebb tizenegyével kezd, nem biztos, hogy De Ligt, ha eljött volna Budapestre, játszana a két öreg róka kárára. A névsor: Szczesny – Cuadrado, Bonucci, Chiellini, Danilo – Ramsey, Arthur, Rabiot – C. Ronaldo, Morata, Chiesa. Dybala, Bentancur, Bernardeschi és Kulusevski is csere, a többi bevethető játékos: Pinsoglio (k), Buffon (k), McKennie, Frabotta, Portanova, Riccio.

Esik az eső, de a szurkolók hangulatát ez nem befolyásolja. Húszezer körüli a nézőszám.

Hat perc telt el, Juventus mezőnyfölénnyel.

Eközben más pályákon: Barcelona–Dinamo Kijev 1-0 (Messi, 11-esből), RB Leipzig–PSG 0-1 (Di María)

Vezet a Juventus: a 6. percben Morata a jobbról érkező labdát közelről a kapuba lőtte.A spanyol csatár az ősszel az idegenbeli BL-mérkőzések gólfelelőse, Kijevben a Juve mind a két gólját ő szerezte.

Eközben más pályákon: Chelsea–Rennes 1-0 (Werner, 11-esből), Club Brugge–Borussia Dortmund 0-1 (Th. Hazard).

A félidő felénél vagyunk, a Juventus uralja a mérkőzést, de esetenként átengedi a területet a Ferencvárosnak.

A 26. percben Zubkov 15 méterről lőhetett, a döntő pillanatban felpattant előtte a labda.

Eközben más pályákon: Sevilla–FK Krasznodar 0-2 (Szulejmanov, M. Berg, utóbbi 11-esből), Club Brugge–Borussia Dortmund 0-3 (Haaland, Haaland).

Morata önzetlen volt, Ronaldóval akart gólt rugatni, Blazic bravúros becsúszással mentett.

Eközben más pályákon: Sevilla–Krasznodar 1-2 (Rakitic), RB Leipzig–PSG 1-1 (Nkunku), Chelsea–Rennes 2-0 (Werner, 11-esből)

Harminc másodperccel a második félidő megkezdése után Dvali buktatta a Fradi kapujától Cristiano Ronaldót. Dibusz Dénes megfogta a húszméteres szabadrúgást.

Sigér és Haratin nem értette meg magát, Ronaldóé lett a labda, de keresztbe lőtte a kapu előtt a labdát, nem volt szíve visszaadni Moratának az első félidei kölcsönt.

Eközben más pályákon: Chelsea–Rennes 3-0 (Abraham), RB Leipzig–PSG 2-1 (Forsberg, 11-esből)

A 60. percben egy jobbról belőtt labdát Morata 14-15 méterről, állítgatás nélkül, egyből a felső sarokba lőtt, Ferencváros–Juventus 0-2.

Eközben más pályákon: Barcelona–Dinamo Kijev 2-0 (Piqué)

Az első csere a Ferencvárosban, Botka helyén Heister játszik tovább.

Dybala előbb kihagyott egy helyzetet, majd a 71. percben Blazic hazaadását Dibusz nem tudta megszelídíteni, az argentin az üres kapuba lőtt. Ferencváros–Juventus 0-3.

Eközben más pályákon: Sevilla–Krasznodar 3-2 (en-Nesziri, en-Nesziri), Barcelona–Dinamo Kijev 2-1 (Cigankov)

Róbert Mak és Franck Boli is benn a pályán.

Dibusz újabb súlyos hibája után Dybala is két gólig jutott. Ferencváros–Juventus 0-4.

Chiellini is hibázott, de Boli elől Szczeszny bravúrral mentett.

Franck Boli a 90. percben szépített, megszerezte a becsületgólt, Sigér lövése után Uzuniról az elefántcsontparti csatár elé pattant a labda, aki először a kapusba, majds a hálóba. Ferencváros–Juventus 1-4.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×