eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Babos Tímea 2018. július 23-án.
Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Babos Tímea: nagyon dühös vagyok, ez nonszensz!

Rendkívül elégedetlen Babos Tímea a női teniszversenyeket rendező WTA-val, amiért alig szerepelt idén esemény a naptárban, miközben a férfiakra a Roland Garros után is több rangos torna várt. Az egyéni világranglistán 111. helyezett magyar játékos novembertől már a januári ausztrál nyílt teniszbajnokságra készül. Babos Tímea - támogatója, a Mol által szervezett online sajtótájékoztatón - beszélt régi-új edzőjéről és párospartneréről is. 

Az elmúlt hetekben kezdett együttműködés után örömmel várja a közös munka folytatását Babos Tímea régi-új edzőjével, Thomas Drouet-val - fogalmazott a teniszező sajtótájékoztatóján.

"Ami neki a legfontosabb, az az, hogy legyek nagyon-nagyon motivált, olyan mentalitást képviseljek, mint korábban, legyek pozitív, akarjak napról napra jobb lenni, minden edzésnek legyen célja. Abban bízik, hogy a játéktudásomnak megfelelő helyre kerülök a ranglistán, és én is ebben. A személyes dolgokat megbeszéltük, mással meg soha nem is volt problémánk.

Onnan folytatjuk, ahol a közös munkánk négy év után tartott"

- mondta, utalva arra, hogy az utolsó közös esztendőben már nem volt megfelelő a harmónia.

Előző trénerétől, az amerikai Michael Joyce-tól nem haraggal vált el, a koronavírus-járvány miatti korlátozások tették szinte lehetetlenné a közös edzéseket az Egyesült Államokon kívül.

Babos Tímea továbbra is bízik benne, hogy egyesben, párosban és vegyespárosban is elindulhat a tokiói olimpián, míg a nagy WTA-versenyeken mindenképpen a vele eddig sikert sikerre halmozó francia Kristina Mladenovic mellett marad.

"Ameddig teniszezünk és párost játszunk, együtt maradunk.

Nem látom, hogy valaha mással játszanék párost" - rögzítette.

Újságírói kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy eléggé képlékeny volt idén a női teniszversenyek sorsa, a WTA pedig nem áll a helyzet magaslatán.

"Személy szerint nagyon dühös vagyok. Nonszensz! Hallottunk olyan híreket, hogy a kölni tornaigazgató szeretett volna egy WTA-versenyt, de nem sikerült megállapodni, vagy valami történt. Le is fotóztam magamnak a naptárt, hogy

a Roland Garros utáni héten három ATP-verseny volt és négy challenger verseny, míg a nőknek volt egy darab, 25 ezer dollár összdíjazású versenye.

A világ egyik, ha nem a legnépszerűbb női sportágáról beszélünk, és tudhattuk, hogy Kínában lesznek problémák, de semmit nem tett a WTA" - hangoztatta a teniszező.

Babos Tímea elmondta, hogy a páros US Openen történt kizárása kellemetlen emlék marad, de már túltette magát rajta, míg a korábbi hathetes kihagyást eleinte jól élte meg az elmúlt bő egy évtized megterhelő sorozata után, a motivációja azonban akkor tért vissza, amikor a két Grand Slam-torna, a US Open és a végül párosgyőzelemmel zárt Roland Garros jobban körvonalazódott.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×