eur:
393.14
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Könyves Norbert (b2) ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett Szerbia ellen a labdarúgó Nemzetek Ligája harmadik fordulójában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen Belgrádban 2020. október 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Andrej Cukic

Könyves Norbert győztes gólja miatt Moszkváig kerékpározhat a menedzsere

A vajdasági születésű Könyves Norbert 31 évesen Szerbiának lőtt győztes góllal debütált a magyar labdarúgó-válogatottban, és ezzel megfogta menedzserét.

Könyves Norbert sokáig várt első magyar válogatottságára, de épp szülőhazájában, Belgrádban Szerbia csapata ellen szerzett győztes góllal tette emlékezetessé. A Blikk megszólaltatta a Zalaegerszeg csatárát, és a kiderült, hogy a Nemzetek Ligájában lőtt gólt egy könnyelmű ígéret előzte meg.

A gólnak természetesen a játékos menedzsere, Illés Zoltán is nagyon örült, bár kissé kínosan is érezhette magát, ugyanis életbe léphet az a vállalása, amit még a találkozó előtt tett, írja a lap.

„Azt írta, ha gólt szerzek a meccsen, elbiciklizik Oroszországba, ahol legközelebb játszik a válogatott.

Üzenem neki, hogy kellemes utat kívánok!” – mesélte a Blikknek a futballista.

Megkérdezték Illés Zoltánt, a menedzsert is: „Hobbibiciklista vagyok, naponta olykor 30-40 kilométert is tekerek. Sajnos Moszkva túl messze van, több mint kétezer kilométert kellene megtennem... Így már esélyem sem lenne odaérni a szerdai meccsig.”

Könyves Norbert nehezen öntötte szavakba, mit jelent neki a gól.

„Már az óriási megtiszteltetés, hogy a keret tagja lehetek. Az, hogy kezdőként győztes góllal tudtam meghálálni Marco Rossi bizalmát, leírhatatlan érzés. Örülök, hogy szurkolóinknak is örömet tudtam szerezni” – mondta a futballista. A felesége és gyermekei is nagyon büszkék rá:

„Már akkor könnyeztek, amikor felcsendült a magyar himnusz, majd engem mutattak a tévében.”

A vajdasági születésű játékos 2008-ban került Magyarországra. A szerbiai Topolyáról igazolt az MTK-hoz. Garami József, fedezte fel, ő adott neki lehetőséget elsőként idehaza a bizonyításra. Az MTK korábbi mestere így emlékezett rá: „Csiszolatlan gyémánt volt, jó fizikumú, rendes gyerek, akinek kiemelkedő a küzdőszelleme. Egy harcos, aki mindig mindent megtett azért, hogy játszhasson.”

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×