eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Nikolics Nemanja (k) csapattársaival ünnepel, miután megszerezte a csapat harmadik gólját a labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező elődöntőjében játszott Bulgária-Magyarország mérkőzésen Szófiában 2020. október 8-án. A magyar válogatott 3-1-re győzött, így már csak egy mérkőzést kell nyernie az Eb-részvételért.
Nyitókép: MTI/AP/Anton Uzunov

Magyar válogatott: így néz ki a Nemzetek Ligája-matek

Szerdán Oroszország a magyar labdarúgó-válogatott ellenfele a Nemzetek Ligájában. Marco Rossi csapata jó helyzetből várja a találkozót.

Amennyiben szerdán a magyar labdarúgó-válogatott legyőzi az élen álló orosz csapatot Moszkvában, akkor átveszi a vezetést csoportjában a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban.

A siker nemcsak első helyet jelentene, hanem egyben a biztos bennmaradást is, ugyanis ebben az esetben a török-szerb mérkőzésen bármilyen eredmény is születik, az egyik együttessel szemben legalább hétpontos előnye lenne a magyaroknak két fordulóval a zárás előtt.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese jelenleg néggyel előzi meg a török és öttel a szerb riválist, azaz második helye ezúttal nincs veszélyben. Ennek ellenére

óriási különbség van a döntetlen és a vereség között,

mivel pontosztozkodással a magyarok az oroszok nyomában maradnának egypontos hátránnyal, kudarc esetén viszont a két éve hazai pályán vb-negyeddöntős gárda négy pontra elhúzna.

Az olasz szakvezető ezúttal sem tudja legjobb összeállításában pályára küldeni a nemzeti együttest:

  • Szoboszlai Dominikre eddig sem számíthatott, mivel klubja, a Salzburg koronavírusos esetek miatt karanténba került, illetve
  • Sallai Roland után
  • a kapus Gulácsi Péternek is vissza kellett térnie német klubjához, hogy a helyi karanténszabályok betartásával rendelkezésére állhasson az RB Leipzig következő találkozóján.
  • Hangya Szilveszter sérülés miatt utazott haza a vártnál korábban.

A Nemzetek Ligája negyedik fordulójában döntő faktor lehet, hogy a magyar válogatott egy héten belül harmadik tétmérkőzését játssza. Ugyan a vasárnapi NL-meccs előtt az oroszok is pályára léptek múlt csütörtökön, de ők csak barátságos találkozón. Az sem elhanyagolható szempont frissesség és kipihentség szempontjából, hogy a Szbornaja ezúttal mindhárom összecsapását Moszkvában játszotta, míg a magyarok előbb Szófiában, majd Belgrádban futballoztak.

Az orosz válogatott ettől függetlenül is esélyesebb, egy hónapja 3-2-re nyert Budapesten.

A magyarok ráadásul 42 éve nem győzték le ellenfelüket, vendégként pedig 57 esztendeje kerülték el legutóbb a vereséget, nyerni 1956-ban sikerült Moszkvában, még az Aranycsapatnak.

Az viszont bizakodásra adhat okot, hogy a nemzeti együttes sorozatban három győzelemnél tart idegenben:

  • szeptemberben 1-0-ra nyert Törökországban az NL-ben, majd
  • múlt csütörtökön Eb-pótselejtezőn Bulgáriában 3-1-re,
  • vasárnap pedig ismét az NL-ben Szerbiában 1-0-ra diadalmaskodott.

A magyarok legutóbb 2012-ben tudtak három egymást követő meccset megnyerni vendégként, tétmérkőzéseken viszont egészen az 1986-os világbajnokság selejtezőjéig kell visszamenni hasonló sorozathoz, akkor egymás után ötször győzött idegenben a magyar válogatott, ebből három meccs volt vb-selejtező.

A csoport utolsó helyezettje kiesik a C divízióba, míg az első hely megszerzésének az élvonalba jutáson túl is nagy fontossága van, mivel azzal akár vb-pótselejtezős helyet is lehet szerezni. A két legjobb olyan csoportgyőztes ugyanis, amely a jövő novemberben záruló vb-selejtezőkön nem végez az automatikus kijutást jelentő első vagy a pótselejtezőt eredményező második helyen, pótselejtezőt játszhat a 2022-es, katari vb-re.

A magyar válogatott ezt követően november 12-én, az év legfontosabb mérkőzésén, Európa-bajnoki pótselejtezőn Izlandot fogadja a Puskás Arénában, a győztes kijut a 2021-re halasztott, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra. A Nemzetek Ligája ötödik és utolsó, hatodik fordulóját november 15-én és 18-án rendezik, előbb a szerbek, majd a törökök érkeznek vendégségbe.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 4. forduló:

szerda:

Oroszország-MAGYARORSZÁG, Moszkva 20.45

Törökország-Szerbia, Isztambul 20.45

A csoport állása:

1. Oroszország 3 2 1 - 7-4 7 pont

2. Magyarország 3 2 - 1 4-3 6

3. Törökország 3 - 2 1 1-2 2

4. Szerbia 3 - 1 2 1-4 1

Korábbi eredmények:

1. forduló (szeptember 3.):

Oroszország-Szerbia 3-1 (0-0)

Törökország-MAGYARORSZÁG 0-1 (0-0)

2. forduló (szeptember 6.):

Szerbia-Törökország 0-0

MAGYARORSZÁG-Oroszország 2-3 (0-2)

3. forduló (október 11.):

Oroszország-Törökország 1-1 (1-0)

Szerbia-MAGYARORSZÁG 0-1 (0-1)

A csoport további programja:

5. forduló (november 15.):

Törökország-Oroszország, Isztambul 18.00

MAGYARORSZÁG-Szerbia, Puskás Aréna 20.45

6. forduló (november 18.):

MAGYARORSZÁG-Törökország, Puskás Aréna 20.45

Szerbia-Oroszország, Belgrád 20.45

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
×
×
×
×