eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Valparola, 2017. május 25. A 100. Giro dItalia olasz országúti kerékpáros körverseny mezőnye a verseny 18., Moena és Ortisei közötti 139 kilométeres hegyi befutóján a Pordoi emelkedőn, Valparola közelében 2017. május 25-én. (MTI/EPA/Alessandro Di Meo)
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Di Meo

Helikopter okozott súlyos balesetet az olasz kerékpáros körversenyen

Egy helikopter okozta léghullám miatt a pályára került akadályban bukott és szenvedett súlyos sérüléseket a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny keddi negyedik szakaszán a Vini Zabu-KTM csapat két versenyzője.

Az idei viadal utolsó szicíliai, Catania és Villafranca Tirrena közötti etapjának befutójánál a pályát szegélyező kordon egy darabját tolta be az útra a helikopter kavarta nagy erejű léghullám, Luca Wackermann és Etienne van Empel balesetét okozva.

Az incidensben Wackermann járt rosszabbul, őt a helyszínről kórházba kellett szállítani és biztosan nem folytathatja a viadalt. Csapata tájékoztatása szerint a 28 éves olasz kerekes agyrázkódást szenvedett, az orrcsontja több helyen eltört, az arcán, az állán, a jobb térdében komoly zúzódások keletkeztek, és elképzelhető, hogy hátában is tört el csont az esés nyomán.

A Vini Zabu-KTM közleményében azt is jelezte, hogy a felelősökre nézve súlyos következményekkel kell járnia a hibának.

A 103. Giro d'Italia mezőnye - benne az összetett 40. helyén álló Valter Attilával - szerdán a Mileto és Camigliatello Silano közötti 225 kilométeres szakasszal folytatja a versengést.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×