eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Bezárták a Vidi labdarúgóit Máltán a szállodájukba

Európa-liga: a Fehérvár FC váratlan nehézségekkel találta szemben magát Máltán.

A MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatának küldöttsége bizonytalan ideig máltai szállodájában rekedt, így nem tudott a Hibernians elleni csütörtöki második fordulós Európa-liga selejtező mérkőzés helyszínén és időpontjában edzeni. A máltai repülőtéren ugyanis a küldöttség összes tagján - érvényes negatív tesztjeik ellenére - koronavírustesztet végeztek, s annak eredményéig nem hagyhatták el a szállodát.

A klub honlapja arról számolt be, hogy a csapat gépének landolása után a repülőtér egy elkülönített szobájában a helyi hatóságok mindenkit teszteltek, és csak a mintavétel után folytathatta útját a küldöttség a hotelbe. Tették ezt úgy, hogy az egyesület minden UEFA-protokollt és előzetesen egyeztetett egészségügyi előírást betartott, és minden kiutazó érvényes koronavírusteszttel rendelkezik.

A Fehérvár szerda estére tervezett sajtótájékoztatója és az azt követő edzése sem kezdődött el, a játékosok és a stáb ugyanis nem hagyhatta el a szállodát a tesztek eredményéig.

A klub nem sokkal később azt a tájékoztatás adta, hogy a Vidi minden Máltán tartózkodó tagja negatív tesztet produkált, így a csapat elhagyhatta a szállodát. Az este 19 órára tervezett edzés egy-másfél órás késéssel kezdődhetett el.

A Hibernians-MOL Fehérvár FC találkozót zárt kapuk mögött rendezik meg csütörtök este, 19 órakor Máltán, a Ta'Qali-ban található nemzeti stadionban. A mérkőzést a bolgár Ivajlo Sztojanov vezeti.

A továbbjutásról egy mérkőzés dönt. Amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntés, úgy kétszer 15 perc hosszabbítás következik, ha így sem dől el a meccs, akkor pedig tizenegyesek döntenek a továbbjutásról.

A Fehérvár az Európa-liga első selejtezőkörében - hazai pályán - 1-1-es döntetlent játszott az ír Bohemian FC-vel, és hosszabbítás után tizenegyesekkel jutott tovább. A Hibernians az El 1. selejtezőkörében - nem kiemelt csapatként - 2-0-ra nyerni tudott a liechtensteini Vaduz otthonában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×