eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Berecz Zsombor a riói nyári olimpia férfi vitorlásversenyén, a Finndingi hajóosztály ötödik futamában a Rio de Janeiró-i Dicsőség Jachtkikötőben 2016. augusztus 11-én. Berecz Zsombor megnyerte az ötödik futamot, és összetettben feljött a harmadik helyre.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Óriási magyar siker a vitorlázásban

Berecz Zsombor nyerte a vitorlázó Finndingi Európa-bajnokságot, amely vasárnap ért véget a lengyelországi Gdyniában.

A tokiói olimpiai kvótával már rendelkező magyar sportoló az egy héttel ezelőtt kezdődött verseny utolsó előtti napján, szombaton állt az élre. A kontinensviadal honlapja szerint a vasárnapi első futamban nyolcadik lett, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert. Az utolsó futamban a 24. helyen végzett, ami a leggyengébb eredménye volt, így ezt nem vették figyelembe a végelszámolásnál.

Berecz Zsombor 53 helyezési ponttal végzett az élen.

A magyar szövetség beszámolója szerint 27 nemzet hetven vitorlázója indult az osztály nyílt, a tengerentúli versenyzők számára is nyitott kontinensviadalán.

Berecz szinte folyamatosan a legjobb tíz között végzett, ennek is köszönhette, hogy a legutolsó futam már tét nélküli volt számára. Sokáig a brit Giles Scottal és a spanyol Alejandro Muscattal volt harcban az Európa-bajnoki címért, de utóbbi sokat hibázott a hajrában, így lecsúszott a dobogóról. Scott ezüstérmes lett, a dobogó alsó fokára pedig az U23-as spanyol Joan Cardona Méndez állhatott fel, aki ezzel megnyerte a fiatalabb korosztály versenyét.

Berecz 2018-ban világbajnok volt Finndingiben, 2016-ban és 2019-ben Európa-bajnoki ezüstérmet nyert, tavaly pedig megnyerte az olimpiai tesztversenyt. A mezőnyben ott volt Németh Domonkos is, aki a 31. helyen végzett, az U23-as mezőnyben pedig negyedik lett.

Miután a nemzetközi osztályszövetség törölte az októberre tervezett világbajnokságot, így az Európa-bajnokság maradt az egyetlen nagy nemzetközi verseny az idei évben.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×