eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A spanyol Carla Suárez Navarro Babos Tímea ellen játszik az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének első fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2019. augusztus 27-én. A találkozót Babos nyerte 6-2-re, mert ellenfele az első szett után sérülés miatt feladta a küzdelmet.
Nyitókép: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Rosszindulatú daganat miatt kezelik a világklasszis teniszezőt

Babos Tímea ellen is játszott tavaly az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének első fordulójában.

A 31 éves spanyol Carla Suárez Navarro nyirokrendszerét támadta meg a betegség, kedden a közösségi oldalán jelentette be, hogy rosszindulatú daganata miatt az elmúlt hat hónapban kemoterápiás kezeléseket kapott. Elmondta, az orvosok közölték vele, hogy Hodgkin-limfómája kis kiterjedésű és gyógyítható, mivel korai stádiumban fedezték fel.

A világranglistán egykor a legjobb tízbe tartozó - 2016 februárjában hatodik volt, jelenleg 71. - Suárez Navarro az év végén akar visszavonulni a profi tenisztől. A játékos egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy egészségi okok miatt nem vesz részt a jelenleg zajló amerikai nyílt bajnokságon. A spanyol sportoló 11 alkalommal jutott döntőbe WTA-tornán, amelyekből kettőt tudott megnyerni. Legutóbb február 25-én játszott mérkőzést a WTA-sorozatban.

"Jelenleg jól vagyok, és nyugodtan viselem a helyzetet. Szembenézek bármivel, ami rám vár" - mondta Suárez-Navarro, aki hozzátette, a karrierje során végig türelem és nagy önbizalom jellemezte. "Nem ez a legkönnyebb rivális, akivel meg kell küzdenem, ezért minden erőmre szükségem lesz".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Lassanként teljesen fokozatra kapcsol az Európai Bizottságban a munka a hosszú nyári szünidő után, és már az egyes biztosoknak adandó portfoliók is ismeretesek. Ez persze még nem végleges – az EP-nek még meg kell hallgatnia a jelölteket, ami miatt lehetnek változások. A személyi kombinációk latolgatása közben azonban kevesebb figyelmet kaptak a volt-leendő bizottsági elnök, Ursula von der Leyen politikai irányelvei, pedig már nyár elején megjelentek. Ezek jelzik, hogy mely területek lesznek fontosak, és ez azt is befolyásolja, hogy ki milyen feladatot kap a Bizottság tagjai közül. Néhány új biztosi funkciót is meghirdetett von der Leyen, amelyek jelzésértékűek a prioritásairól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×