eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
London, 2017. március 7.Antonio Conte, az angol Chelsea labdarúgócsapat olasz vezetőedzője az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott West Ham United elleni mérkőzésen a London Stadionban 2017. március 6-án. A Chelsea 2-1-re győzött. (MTI/EPA/Hannah McKay)
Nyitókép: MTI/EPA/Hannah McKay

Conte bírálta az Inter vezetőit – az olasz sajtó már az utódot találgatja

Gyorsan peregnek az események az olasz futballban. A 2019–2020-as idény utolsó meccseinek másnapján mindhárom nagy sportnapilap arról számolt be, hogy bizonytalanná vált a bajnoki ezüstérmes Internazionale edzőjének, Antonio Conténak a jövője a klubnál.

Conte jól dolgozott, hiszen mindössze egy ponttal maradt le a bajnok Juventus mögött a csapatával, noha az Inter 2011 óta a mostani szezonig még dobogón sem tudott végezni. Feltétlenül előrelépett tehát.

Ám az is tény, hogy az edző viszonya nagyon megromlott a klubot tulajdonló Szuning céggel, illetve a kínai tulajdonosokkal. Már az előző hetekben is téma volt, hogy a szezon után távozik, s ezek a hangok most felerősödtek. Vélhetően azért, mert a szombati, az ezüstérmet bebiztosító bergamói győzelem után az edző hevesen bírálta saját klubja vezetőit.

Mind a három nagy olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport, a Corriere dello Sport és a Tuttosport is címlapján hozta hétfőn az információt arról, hogy kérdésessé vált Conte jövője az Internél.

Lehetséges utódként két edzőt emlegetnek: a 2019 nyaráig a Juventust irányító, a torinói csapatnál annak idején éppen Conte helyét átvevő Massimiliano Allegriét és a tavaly őszig a Tottenham Hotspurnél dolgozó, argentin Mauricio Pochettinóét.

Az Internél még nem zárult le a 2019–2020-as idény, hiszen a csapat már szerdán újra pályára lép, a Getafe ellen játszik az Európa-liga nyolcaddöntőjében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×