eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Pierre-Emerick Aubameyang, az Arsenal játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Valencia ellen a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a valenciai Mestalla stadionban 2019. május 9-én.
Nyitókép: MTI/AP/Alberto Saiz

Az Arsenal rendbe tette a szezonját az FA-kupa-győzelemmel

Pierre-Emerick Aubameyang két góljával 2-1-re megnyerte a Chelsea ellen a 139. FA-kupa-döntőt. Hiába vezettek a „Kékek” Mikel Arteta együttese fordítani tudott.

Az első zárt kapus FA-kupa-döntőben a Chelsea már az ötödik percben előnybe került Cristian Pulisic góljával. Az első félidőben az Arsenal támadója, Nicolas Pepé látványos gólt rúgott a tizenhatoson kívülről, de a játékvezető, egy korábbi lesszituáció miatt, helyesen nem adta meg a gólt. Mégis ki tudott egyenlíteni az Arsenal még az első félidőben, miután Aubameyang, a hibázó Azpilicueta mellett, kiharcolt egy büntetőt. Értékesítette.

A második félidőben az Arsenal jobban futballozott, s nagyobb szerencséje is volt, meglepően sokan sérültek meg. A 67. percben egy látványos kontra végén Aubameyang újabb gólt szerzett, a gaboni csatár a Manchester City elleni elődöntőben és a fináléban is duplázott a Wembley-ben.

A hajrában a Chelsea tízfősre fogyott, Mateo Kovačić kiállítása miatt. Több gól nem esett, az Arsenal megszerezte története 14. FA-kupa-győzelmét. A Chelsea ellen, ebben az évezredben már, háromból hármat nyertek az „Ágyúsok”.

Mikel Arteta így, noha a bajnokságban csak a nyolcadik lett a csapattal, 1995 óta nem zárt ilyen gyengén az Arsenal, sikerrel, trófeával zárta első menedzseri idényét. Elsőként nyert az Arsenallal csapatkapitányként és menedzserként is FA-kupát.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×