eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A paksi Könyves Norbert (b) és a debreceni Kundrák Norbert a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC – Paksi FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. június 27-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

A Vasas és a DVSC a két nagy favorit

Augusztus első napján az NB II, a Merkantil Bank Liga első fordulójával indul a magyar labdarúgás 2020–2021-es idénye. A húsz induló közül tizennégy szerepelt már korábban a legmagasabb osztályban, három klub, a Debreceni VSC, a Győri ETO és a Vasas összesen 17 bajnoki címet szerzett. Már az első forduló három olyan párosítást hoz, amelyben korábbi NB I-esek csapnak össze.

Az NB II húsz csapata közül kettő budapesti, a többi tizennégy megyéből kerül ki. A fővároson kívül csupán Győrnek és – hoszzú évek után először – Debrecennek lesz két második vonalbeli csapata.

A csapatok többsége március közepe óta nem játszott tétmérkőzést, kivétel a Debreceni VSC és a Kaposvári Rákóczi, az OTP Bank Ligából kieső két gárdának a többieknél kevesebb ideje maradt a felkészülésre. A Loki, szinte minden elemzés szerint, a Vasas mellett a legnagyobb esélyese a feljutásnak. Bár az immár a sportigazgatói tisztet betöltő Tőzsér Dániel visszavonult, s Dzsudzsák Balázs végül nem igazolt a Lokihoz, a csapat sokkal erősebb kerettel kezd, mint szinte a 2014-es bajnoki címnyerés óta bármikor. Hazatért Korhut Mihály, visszaszerződött Varga József és Sós Bence, s megszerezte a klub Poór Patrikot, Tischler Patrikot és Zöldesi Illést is. Erősítés Bévárdi Zsombor és Pintér Ádám, mindketten a Kaposvári Rákócziban játszottak az előző idényben.

A Vasas – minden túlzás nélkül kijelenthetően – NB I-es erősségű kerettel vág neki a második vonalnak. Az OTP Bank Liga gólkirálya, Radó András, valamint Litauszki Róbert (Újpest FC) és Pekár László (Mezőkövesd) is friss nyári szerzemény.

Merkantil Bank Liga (NB II), 1. forduló:

Szombat:

Kaposvári Rákóczi FC-Nyíregyháza Spartacus FC 20.00

Vasárnap:

Soroksár SC-DEAC 17.30

Debreceni VSC-Budaörs 17.45

Pécsi MFC-Dorogi FC 19.00

FC Ajka-WKW ETO FC Győr 19.00

Szeged-Csanád Grosics - Békéscsaba 1912 Előre 19.00

Gyirmót FC Győr-Aqvital FC Csákvár 19.00

Szolnoki MÁV FC-Szentlőrinc 19.00

BFC Siófok-Szombathelyi Haladás 19.00

Vasas FC-Kolorcity Kazincbarcika 20.00

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×