eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Megállt a meccs, mert túl közel voltak egymáshoz a dán szurkolók

A futball új arca koronavírus-járvány idején: nem szurkolói rendbontás okozott botrányt, hanem a tömörülés a kupadöntőn.

Negyedórára félbeszakadt a labdarúgó Dán Kupa-döntője, mert a szurkolók nem tartották be a távolságtartási szabályokat.

A Sönderjyske-Aalborg találkozóra 1750 néző mehetett be, ám sokan nem tartották be a rendelkezéseket és tömörültek. Egymástól egy méterre kellett volna állniuk, ám az Aalboorg drukkerek egy része csoportba tömörült, és úgy szurkolt.

Eleinte a hangosbemondó sikertelenül kérte őket, hogy tartsák be a kötelező távolságot, de erre nem voltak hajlandóak. A klub edzői és a többi drukker kérése sem mozdultak. A meccs félbeszakadt, a helyzet pedig úgy oldódott meg, hogy a rendőrség pedig több mint negyven embert elszállított a helyszínről.

Az eset 2:22 perctől látható.

A dán kormány kedden adott engedélyt arra, hogy emelt számú szurkoló látogathasson ki a stadionba.

"Nagyon bosszantó, hogy a közönség egy része nem tartja tiszteletben a mindannyiunk védelmére hozott szabályokat. Remélem, ez jelzés lesz mindenki számára" - fogalmazott Joy Mogensen, kulturális és egyházügyi miniszter.

A döntőt 2-0-ra a Sönderjyske nyerte, és ezzel a története első kupadiadalát aratta. Mindkét gólt Anders Jacobsen lőtte volt csapata ellen.

Magyarországon is gondot okozott a távolságtartási szabályok betartása az újrainduló idényben. Aendőrség is vizsgálta az Újpest-Honvéd bajnokin történteket, miután a szurkolók egy része nem tartotta be a járványügyi előírásokat. Az MLSZ fegyelmi bizottsága pedig 1-1 millió forintra büntette a Budapest Honvédot és a Mezőkövesdet, mert súlyosan megsértették a sportzónára vonatkozó szabályzatot a Magyar Kupa-döntőt. A bírságot azért kapták a csapatok, mert a játékosaik elhagyták a sportzónát és kimentek a szurkolók közé.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×