eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A paksi Szélpál Norbert (b) és a debreceni Adenji Babatunde a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC – Paksi FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. június 27-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Centiken múlt, de a Debrecen búcsúzik az NB I-től

Viszonylag gyorsan eldőlt, hogy az Újpest és a Kisvárda eredményes játéka miatt a Debrecen–Paks mérkőzésen dől el a bennmaradás kérdése az NB I. 33 fordulójában. A rosszul játszó Loki a hajrában egy szerencsés góllal egyenlített, az egész meccset tekintve a 93. és a 94. percben adódtak a legnagyobb helyzetei – de nem tudott nyerni, kiesett.

Három párhuzamos mérkőzésen eldől, melyik csapat esik ki az OTP Bank Ligából a Kaposvári Rákócziból a 2019–2020-as idényben. A kezdés előtti állás: Újpest 40, Paks 40, Kisvárda 39, DVSC 38.

DVSC–PAKS 0-0: Az első helyzet a Loki előtt adódott, de Szécsi Márk lövését védte Rácz Gergő.

DIÓSGYŐR–KISVÁRDA 0-1: Obradovics góljával vezetést szerzett a várdai csapat, ezzel megelőzte a virtuális tabellán az Újpestet és a Paksot is.

ÚJPEST–KAPOSVÁR 1-0: Alighanem a lila-fehérek még kicsit addógó hívei is megnyugodhatnak, az utóbbi hetek leggólerősebb Újpest-játékosa, Simon Krisztián kiugrott, s a jobbösszekötő helyéről szép gólt lőtt.

DEBRECENI VSC–PAKS 0-1: Osváth jó beadása után a rosszul helyezkedő debreceni védők között Könyves a kapuba bólintott. Nagy bajban a Loki.

DEBRECENI VSC–PAKS 0-1: Kényszerítőzés után Adeniji ziccerbe került, de 12 méteres lövését Rácz Gergő nagy bravúrral mentette szögletre.

DIÓSGYŐR–KISVÁRDA 0-1: A nagy esőzés miatt félbeszakadt a mérkőzés, a csapatok az öltözőbe vonultak. Az első félidőből 35 percet játszottak le.

DEBRECENI VSC–PAKS 0-1: Kinyik középre adása után Szécsi elől tisztáztak a paksi védők. Az ellentámadásnál Hahn már csak Kosicky kapussal volt szembe, de a kapus védett.

ÚJPEST–KAPOSVÁR 2-0: A lilák könnyedén játszhatnak egyy félidőt, Novothny Soma góljával már 2-0-ra vezetnek.

ÚJPEST–KAPOSVÁR 3-0: Bacsa Patrik is gólt szerzett, ez már kiütés.

DIÓSGYŐR–KISVÁRDA 0-2: Folytatták a mérkőzést mégpedig újabb kisvárdai góllal. Viana lesről lőtt, Bukrán védett, de aztán a brazil játékosról mégis a hálóba pattant a labda.

ÚJPEST–KAPOSVÁR 4-0: Bacsa Patrik újabb gólt szerzett, ez már főleg kiütés.

ÚJPEST–KAPOSVÁR 5-0: A másodszor a kezdő csapatban, s először győztes meccsen szereplő Máté Zsolt belőtte első élvonalbeli gólját.

DEBRECENI VSC–PAKS 0-1: Böde Dániel passza után Könyves helyzetbe került, de egy védőbe lőtte a labdát.

DEBRECENI VSC–PAKS 1-1: Komikus góllal kapta vissza a Loki a reményt. Rácz kapus a tizenhatoson kívül luftot rúgott, Trujics megharcolt a labdáért, kapu felé lőtte, a kétségbeeseten menteni igyekvő Szélpál pedig a saját kapujába rúgta. Ha még egy gólt szerez, s azzal nyer a DVSC, akkor bennmarad.

DEBRECENI VSC–PAKS 1-1: A 93. percben Szatmári lövése után a laba a gólvonalon álló Szabó Jánosról szögletre pattant.

ÚJPEST–KAPOSVÁR 5-0: Vége a mérkőzésnek.

DEBRECENI VSC–PAKS 1-1: A 94. percben Ferenczi János lövése után a labda a lécről éppen a gólvonalra pattant. Ezen múlt a Loki bennmaradása, a csapat 27 év után búcsúzik az NB I-től. Ez idő alatt hét bajnoki címet nyert.

DIÓSGYŐR–KISVÁRDA 0-2: Vége a mérkőzésnek.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×