eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az ütő és a labda árnyéka a pályán a tenisz Budapest Kupán a Nemzeti Edzésközpontban 2020. május 22-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Budapest Kupa - Fucsovicsék legyőzték Babosékat

Fucsovics Márton és Stollár Fanny 3-0-ra legyőzte Babos Tímea csapatát a tenisz Budapest Kupa pénteki nyitónapján.

A koronavírus-járvány miatt zárt kapus tornán elsőként a Kék csoportban az előzőleg hat hetet kihagyott Babos Tímea és a helyette egyest játszó Drahota-Szabó Dorka, valamint Nagy Péter 2-1-re legyőzte Bondár Annát és az ukrán Szerhij Sztahovszkijt.

Ezután a Sárga csoportban is megkezdődtek a küzdelmek, a 20 évesek találkozóján a Davis Kupa-kerettag Marozsán Fábián 4:2, 4:2-re verte a válogatottban már bemutatkozott, junior Australian Open-bajnok Piros Zsombort. A női mérkőzésen a junior US Open-győztes Gálfi Dalma szetthátrányból fordított 1:4, 4:3 (7-4), 4:2-re a harminc Fed Kupa-meccsnél tartó Jani Réka ellen.

A párharcot eldöntő vegyes párosban Marozsán és Jani döntő rövidítésben 4:3, 2:4, 12-10-re legyőzte Pirost és Gálfit, így 2-1-es összesítéssel nyert. Az ekkorra már több mint egyórás csúszás miatt Gálfiék mérkőzésével párhuzamosan elkezdődött a Kék csoportban Babosék csatája Fucsovics Mártonnal és Stollár Fannyval. A férfiaknál a világranglista 31. helyén is megfordult Fucsovics hozta a papírformát, és 4:3 (7-1), 4:2-re nyert Nagy Péter ellen.

Ezután az egyénit kihagyó Babos Tímea helyére ismét az idén fedettpályás országos bajnok Drahota-Szabó Dorka ugrott be, aki 4:3 (7-3), 4:1-re kikapott a junior páros wimbledoni győztes Stollár Fannytól. Az immár tét nélküli vegyes párosban ismét Fucsovicsék bizonyultak jobbnak 4:3 (7-5), 4:2-vel, így 3-0-ra nyertek. A zárt kapuk mögött zajló csapatversenyen hat-hat női és férfi teniszező lép pályára, a meccseket kizárólag az M4 csatornán lehet követni. A Hopman Kupához hasonlóan egy férfi és egy női versenyző alkot egy csapatot, és a két egyes mellett vegyes párosban is megmérkőznek egymással. A szettek négy játékig tartanak, 3:3-as állás esetén rövidítés dönt, a találkozók vonalbírók és labdaszedők nélkül zajlanak.

Szombaton 10 órától további csoportmérkőzésekkel folytatódik a Budapest Kupa, majd vasárnap a döntőre és a bronzmeccsre kerül sor.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×