eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Szabálytalanságok miatt kizárták mindkét magyar váltót

Mindkét magyar váltót kizárták a döntőben, így a férfi és a női staféta is negyedikként zárt a debreceni Főnix Csarnokban rendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger Cole, Krueger John-Henry összeállítású négyes címvédőként lépett jégre, és hiába haladt át elsőként a célvonalon, Liu Shaolin szabálytalansága miatt a zsűri elvette a győzelmet.

A finálé eleinte nem hozott sok izgalmat, ugyanis holland, olasz, magyar, orosz sorrendben békésen korcsolyáztak egymás mögött a csapatok. Az 5000 méteres táv elején Liu Shaolin egy hellyel feljebb hozta a magyar csapatot, de még ekkor is nyugodt maradt a futam, csak az utolsó tíz körben kezdődött el az igazi verseny, onnantól viszont egymást érték az előzések. Előbb az oroszok jöttek fel Krueger Cole-t megelőzve a második helyre, majd három körrel később Liu Shaoang szerezte vissza a második helyet, de az idősebbik Kruegert ismét maga mögé utasította a vele párban korcsolyázó orosz.

Az olimpiai bajnok, világcsúcstartó és vk-győztes magyarok az utolsó előtti váltást fél körrel előre hozták, hogy Liu Shaoang korcsolyázzon többet, a taktika bevált, mert ismét felhozta a hazai kvartettet a hollandok mögé. Az utolsó váltásnál szinte fej fej mellett haladt a holland, a magyar és az orosz váltó, így rendkívül kaotikussá vált a szituáció, melynek során az élre álló Liu Shaolin keresztbe korcsolyázott Jelisztratov előtt. Az idősebbik Liu fivér ugyan megtartotta vezető helyét a célig, de a zsűri hosszas tanácskozás után szabálytalannak találta a manőverét, így az oroszok ölébe hullott az aranyérem. A közönség hangos pfujolással fejezte ki nemtetszését.

A tavaly bronzérmes női négyesből ezúttal Kónya Zsófia maradt ki, azaz Jászapáti Petra, Lockett Deanna, Sziliczei-Német Rebeka és Bácskai Sára Luca lépett jégre. A hazai staféta a 3000 méteres táv elején a negyedik helyen "utazott" az olasz, a címvédő holland, valamint az orosz csapat mögött. Amikor Bácskai megpróbált előzni, kilökte orosz vetélytársát. Közben az élre álló hollandok fokozták a tempót, melynek nyomán a magyarok leszakadtak. Az olaszok ugyan tudtak tapadni, de előzésre esélyük sem volt, így Suzanne Schulting a lehetséges öt aranyból mindet megnyerte. A magyarok hiába értek harmadikként célba, nem örültek, mert érezték, hogy a zsűri kizárja őket, és ez így is lett, az oroszoké lett a bronzérem.

A magyarok négy arany- és három ezüstéremmel zárták a hazai rendezésű Eb-t.

Eredmények

férfi 5000 méteres váltó, Európa-bajnok:

1. Oroszország (Danyil Ejbog, Gyenyisz Ajrapetjan, Pavel Szitnyikov, Szemjon Jelisztratov) 7:06.884 perc

2. Hollandia (Daan Breeuwsma, Dennis Visser, Dylan Hoogerwerf, Itzhak de Laat) 7:06.984

3. Olaszország (Andrea Cassinelli, Marco Giordano, Tommaso Dotti, Yuri Confortola) 7:07.055

4. Magyarország (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger Cole, Krueger John-Henry)

női 3000 méteres váltó, Európa-bajnok:

1. Hollandia (Lara van Ruijven, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Rianne de Vries) 4:12.877 perc

2. Olaszország (Arianna Fontana, Cynthia Mascitto, Martina Valcepina, Nicole Botter Gomez) 4:13.022

3. Oroszország (Jekatyerina Jefremenkova, Jekatyerina Konsztantinova, Jeminya Malagics, Szofija Proszvirnova) 4:25.577

4. Magyarország (Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Szliczei-Német Rebeka, Lockett Deanna)

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×