eur:
395.08
usd:
367.71
bux:
71635.81
2024. július 2. kedd Ottó
Gulácsi Péter válogatott labdarúgó, a német RB Leipzig kapusa, miután átvette az év labdarúgójának járó díjat az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2020. január 16-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Gulácsi Péter elárulta, melyik két címére a legbüszkébb

A Bundesliga-bajnoki címről és az Európa-bajnoki részvételről álmodozik Gulácsi Péter, aki 2019-be is az év legjobb labdarúgója lett a sportújságírók szavazatai alapján.

Óriási büszkeséggel tölt el, és az elismerés nagyon jó visszajelzés arra, hogy az utóbbi években jó úton járok, és a munkának van gyümölcse is – reagált a szavazás eredményére a gála után Gulácsi Péter, a Lipcse válogatott futballkapusa. Azt mondta, a tavalyi és az idei címére a legbüszkébb, mert nagy elismerés, ha egy országban valakit a legjobb labdarúgónak választanak. Szorosan ezután következik az a dicsőség, hogy tavaly a német bajnokságban a játékostársai a legjobb kapusnak választották. Emellett a legszebb dolognak a csapatával elért sikereket tartja, és vágyik arra, hogy a válogatottal Magyarországon, hazai közönség előtt játszhasson a nyári Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott Bulgáriában kezd majd a 2020-as Európa-bajnokság pótselejtezőjében. (Ha Marco Rossi szövetségi kapitány csapata nyerni tud, akkor a Puskás Arénában harcolhatja ki az Eb-részvételt az izlandi vagy a román együttes ellen.)

A bolgárok elleni meccs ki-ki mérkőzés, és az elmúlt évek legfontosabb megmérettetése lesz a válogatottnak

Gulácsi Péter szerint. Bízik benne, hogy sikerül aznap tökéletes teljesítményt nyújtaniuk és legyűrik az ellenfél csapatát. Addig azonban még jó pár Bundesliga-mérkőzésen is szerepel a Lipcse kapusa.

"Bízom benne, hogy sikerül átmenteni az őszi formánkat a tavaszi rajtra: az utolsó két hónapban egy döntetlenen kívül az összes mérkőzésünket megnyertük. Nehéz meccsel kezdünk szombaton az Union Berlin ellen, utána pedig rögtön jönnek a rangadók, közben pedig lesz még Bajnokok Ligája is, szóval belecsapunk rendesen a közepébe. Az elkövetkezendő egy-másfél hónap meg fogja mutatni, hogy a mostani első helyünk a bajnokság végére is megmaradhat-e – én bízom a csapat fejlődésében és az elsőségben."

A Lipcse esélyessége Gulácsi szerint nem teher, hanem jó visszajelzés arról, hogy a csapat évek óta tartó fejlődése révén már komoly eredményekre is esélyes. Ezzel együtt úgy gondolja, hogy

a bajnoki cím legnagyobb esélyese a Bayern München, mert nekik már jóval nagyobb tapasztalatuk van.

"De három hét múlva megyünk hozzájuk, megmutathatjuk, hogy komoly kihívóik vagyunk-e. Ám mint mondtam, még 17 meccs hátra van a bajnokságból, ezért messzemenő következtetéseket még nem lehet levonni."

Egyéni fejlődésében még sok lehetőséget lát, és Németországban az edzők is látják benne a fejlődés esélyét.

"A klubunkban az a mondás járja, hogy »ha egy helyben állunk, akkor hátrafelé megyünk«. Ezt a filozófiát követem én is, próbálok minden nap fejlődni, a kapusjáték minden aspektusában van még előrelépési lehetőségem."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Hat hét múlva, 2024. augusztus 7-én, szerdán startol el az idei Sziget, és augusztus 12-én, hétfőn ér véget a bulisorozat a Hajógyári-szigeten. Az elővételes hetijegyek jelenleg 142 900 forintért kaphatók, és a szervezők ígérete szerint az italokat, ételeket jórészt a tavalyi áron lehet majd megvásárolni. A pandémia miatt tartott kétéves kényszerszünet után a fesztivál sok szempontból megújult: a szervezőknek idén kiemelt célja, hogy alacsonyan tartsák az árakat. Így, ha a minimálbérhez viszonyítunk, arányaiban akkora kiadást jelenthet 2024-ben a Szigeten bulizni, mint 2008-2010 környékén – számolta ki a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×