eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa, miután csapata 2-1-re győzött a Zenit ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának lipcsei mérkőzésén 2019. október 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Gulácsi Péter pelenkázik és fürdet, de meccs előtt nem alszik otthon

Terjedelmes interjút adott a karácsonyi szünetben a magyar labdarúgó-válogatott Bundesliga-éllovas kapusa, tabuk nélkül.

A Bundesliga élén telel - a Bajnokok Ligája-csoportból pedig elsőként jutott tovább a legjobb 16 közé - Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig, a magyar kapus pedig terjedelmes interjút adott a Nemzeti Sportnak.

A 29 éves labdarúgó azonban így is a földön marad, szerinte az ő jó szereplésük a Bayern és a Dortmund hullámzásának is köszönhető Németországban, de az éberség azért sem árt, mert a Bayern München tavasszal rendre mindenkinél sokkal jobb szerinte.

Edzője, a 32 éves Julian Nagelsmann különlegességei közé sorolja, hogy akkor is következetesen követel lapos játékot, ha az ellenfél letámad vagy létszámfölénybe kerül, illetve

folyamatos a versenyhelyzet is a csapatnál,

ami miatt az egész csapat "tűzben van tartva". Ráadásul fiatal, ami miatt jó a megértés és a hangulat is.

Saját teljesítménye szerinte jó volt ősszel, de a Bajnokok Ligája nagy teher, sűrűn jönnek a meccsek, de a feladatokkal tavasszal is meg kell oldaniuk. Első BL-ellenfelük a Tottenham lesz - a tavalyi döntős -, de mivel már a klubvezetésnek nincsenek már elvárásaik, felszabadultan játszhatnak majd, ami esélyt teremt, még úgy is, hogy a Spurs kispadján már José Mourinho ül.

A válogatott szereplését "sajnálja", de ott van még esélyként a Nemzetek Ligája-rájátszás.

A családjáról is beszélt, hisz kisfiuk nemrég született, velük érthetően csak karácsony táján tudott egybefüggően hosszabb időt tölteni, és amikor csak teheti, pelenkázik és fürdet.

A hazai találkozók előtt az edzőközpontban alszik, hogy kipihent legyen, ezt feleségével is megbeszélte.

"Ehhez tartottuk is magunkat, mert éjszakánként a legkisebb zajra is felébredek, márpedig az esti pihenés elengedhetetlen a jó teljesítményhez. Ezen a szinten már edzésre sem lehet fáradtan érkezni, olyankor a sérülésveszély is nő, egyszerűen nem fér bele. Nagyon szerencsés vagyok, hogy a kedvesemnek köszönhetően tényleg csak a futballra kell figyelnem, sohasem érzem, hogy a családunkat illetően bármilyen nyomás nehezedne rám" - fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×