eur:
394.8
usd:
365.37
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Vámos Márton a férfi vízilabda tornán, a C csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kiemelt támogatókat kapott a budapesti vízilabda Európa-bajnokság

A január 12-én kezdődő Európa-bajnokságon két régi szponzora, az E.ON Hungária Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. is kiemelt támogatóként segíti a szervező Magyar Vízilabda Szövetséget.

Olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságot rendez január 12. és 26. között Budapest, a Duna Arénában a férfiaknál 16, a nőknél 12 ország válogatottja ugrik medencébe, és egy-egy csapat szerezhet ötkarikás részvételi jogot. A magyar együttesek készülnek a 27 nap múlva kezdődő megméretésre, de közben a szervezők is javában dolgoznak: a Magyar Vízilabda Szövetség megállapodást kötött az Európa-bajnokságra kiemelt támogatóival, köztük az E.ON Hungária Zrt.-vel és a Szerencsejáték Zrt.-vel.

Az egyik Eb-szponzor a szervezetet hosszú ideje támogató E.ON. Kiss Attila, a társaság vezérigazgatója az InfoRádiónak azt mondta, hogy a fővárosi helyszín miatt is különösen fontos lesz a január 12-én kezdődő kontinenstorna.

"Megtisztelő az a hat év, amelyet a vízilabda-szövetséggel tölthettünk, és pontosan tudjuk, hogy ez mennyire fontos esemény. Nemcsak az olimpiai kvalifikáció lehetősége, hanem a budapesti helyszín miatt" – mondta a vezérigazgató, és arról is beszélt, hogy a vízilabdasportot azért támogatja a cég, mert erősen hisznek abban, hogy a csapat az, amely eredményeket érhet el, és ez az ügyfeleik számára is nagyon fontos élmény.

A Szerencsejáték Zrt. több mint három éve kiemelt támogatója a szövetségnek, ennek a széles körű marketing-együttműködésnek a következő lépése az Eb támogatása – tudta meg az InfoRádió Bánhegyi Zsófiától, a cég marketing- és kommunikációs igazgatójától.

"Ez egy egyedülálló esemény: három Eb-t még senki sem szervezett. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy most támogatóként részt vehetünk a megvalósításában" – mondta Bánhegyi Zsófia, és hozzátette, az esemény finanszírozásában segítenek, de közben drukkolnak is a háttérből.

A Szerencsejáték Zrt.-nek azért is érdekes az Európa-bajnokság, mert minden magyar vonatkozású eseménye benne lesz a sportfogadási kínálatban. Az igazgató elmondta, hogy 2020 – egyebek között a tokiói olimpia és a labdarúgó Európa-bajnokság éve – kiemelten fontos üzleti szempontból, hiszen a sportfogadási portfólió növekedésére jelentős hatással van.

"Idén, anélkül hogy lett volna hasonló nagy világesemény, több mint tíz százalékkal emelkedett a Tippmix, a TippmixPro, a Totó és a Góltotó alkotta portfólió forgalma. Jövőre még ennél is nagyobb növekedést várunk" – mondta Bánhegyi Zsófia, és jelezte, ha a magyarok sikeresen szerepelnek, vagy Magyarországon játszanak mérkőzéseket, akkor megnövekszik a sportfogadással kapcsolatos érdeklődés, nemcsak az adott eseményre, hanem általánosan is sokkal többen fogadnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Pozitív hangulatban telik a kereskedés az európai tőzsdéken, ezzel a régió piacai javítani tudnak a tegnapi eséshez képest. Ehhez képest az USA-ban sokkal visszafogottabb mozgásokat látunk annak ellenére, hogy a friss adatok a munkaerőpiac lassulását mutatták, ami jó hír lehet a Fed kamatvágása szempontjából. Nagyobb mozgásokra azonban nem kell ma számítani az USA-ban, hiszen a Függetlenség Napja miatt már ma is korábban zár a tőzsde, holnap pedig nem lesz kereskedés, tehát várhatóan kisebb volumenekre lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×