eur:
392.6
usd:
362.78
bux:
72164.93
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Athén, 2016. szeptember 14.Aleksander Ceferin, a Szlovén Labdarúgó Szövetség elnöke sajtótájékoztatót tart, miután megválasztották az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökévé a szervezet tisztújító kongresszusán Athénban 2016. szeptember 14-én. Az UEFA Michel Platininak, a szervezet elnökének négyéves eltiltása miatt tartott ezen a napon elnökválasztást a görög fővárosban. (MTI/EPA/Jánisz Koleszidisz)
Nyitókép: MTI/EPA/Jánisz Koleszidisz

Utálja a videobírót az UEFA elnöke, de már nincs visszaút

Aleksander Ceferin eleve szkeptikus volt, és nem is lett nagy híve a VAR-nak.

Az európai klubfutballnak is állandó szereplője lett a VAR, videobíró dönt nemcsak a legrangosabb bajnokságok mérkőzésein, hanem a Bajnokok Ligájában is. Az európai szövetség, az UEFA elnöke mégsem nagy rajongója a játékvezetők megosztó segédjének.

Aleksander Ceferin a Daily Mirrornak adott interjúban azt mondta, hogy elégedetlen a technológiával, amely felháborítja a szurkolókat is, és bizonytalanságot okoz az európai stadionokban.

"Ez káosz. Nem hiszem, hogy például a lesnél egy vagy két centiméter döntő lehet" – mondta az UEFA-elnök, és jelezte, változtatást javasol a labdarúgás szabályai felett őrködő nemzetközi testületnek, és a játékvezetőiknek is elmondta határozott elképzeléseit.

"Az UEFA sorozataiban nincs sok játékmegszakítás a VAR miatt, mert a játékvezetők főnöke, Roberto Rosetti utasította a videobírókat, hogy csak nyilvánvaló hiba esetén avatkozzanak közbe" – árulta el Cerferin, és úgy véli, annak az embernek kell döntenie, aki ott van a pályán hetven- vagy nyolcvanezer szurkoló előtt, és nem egy valahol Londonban, Berlinben vagy máshol rejtőző embernek.

"Nem vagyok a videobíró híve. Eleve szkeptikus voltam, és nem tetszik az eredménye sem. Sajnos azonban már nincs visszaút"

– jelentette ki az európai futball vezetője.

A brit lap hozzáteszi, a Premier League játékvezetőinek vezetője, Mike Riley novemberben a 20 élvonalbeli klub képviselői előtt elismerte, hogy addig négy olyan eset is történt, amikor a pályán meghozott helyes döntést változtatta meg a videoasszisztens.

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Otthonfelújítási Program: elérhető a kivitelezők és tanácsadók listája

Otthonfelújítási Program: elérhető a kivitelezők és tanácsadók listája

Korábban már írtunk arról, hogy az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján az Otthonfelújítási Programhoz kapcsolódóan megjelent a támogatott termékek, berendezések listája. Ezúttal arról számolt be az ÉMI, hogy a honlapon már látható a program megvalósításában kivitelezőként, valamint tanácsadóként opcionálisan bevonható eddig regisztrált vállalkozások listája is, amik folyamatosan bővülnek a vállalkozások regisztrációi alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 12:44
×
×
×
×