eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Fribourg, 2018. május 2.Roman Abramovics orosz milliárdos érkezik az ellene indított per tárgyalására a fribourgi kerületi bíróságra 2018. május 2-án. Abramovicsot, valamint a tulajdonában lévő orosz Szibnyeft olajcéget a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) perelte be egy korábbi, 1997-ben nyújtott hitel miatt, ami mára meghaladja 38 millió eurót (kb. 12 milliárd Ft). Az EBRD 1997 során nyújtott hitelt az SBS Agro nevű orosz banknak, melynek fedezeteként a bank azt kérte, első legyen a hitelezők sorában az SBS által meghitelezett társaságnál, mely történetesen a svájci Runicom SA volt. Ezt a céget használta Abramovich a Szibnyeft olajának adó-hatékony értékesítésére. Az SBS Agro az orosz bankválság idején összeomlott, így az EBRD a svájci társasággal szemben igyekezett érvényesíteni követelését, a pénz azonban rejtélyes módon a Szibnyefthez vándorolt. (MTI/EPA/Anthony Anex)
Nyitókép: ANTHONY ANEX

Részletek derültek ki Abramovics terveiről

Noha az elmúlt hónapokban több találgatás is nyilvánosságot kapott arról, hogy Roman Abramovics bő másfél évtized után eladja a Chelsea-t, a Telegraph kiderítette: nincs napirenden ilyen lépés.

A brit lap szerint Red Roman (Vörös Roman) nemrégiben egy közel-keleti befeketőcsoporttól kapott ajánlatot a Chelsea átengedésére, de elzárkózott ettől a lehetőségtől.

Roman Abramoviccsal kapcsolatban az elmúl fél évben többfeéle hír is megjelent, utalva arra, hogy vízumproblémái miatt már nem Londonban él, a gyakorlati napi kapcsolata megszakadt a klubbal. Kivételesnek számított, hogy élőben láthatja csapatát, például a bakui Európa-liga döntőben.

A korábbi játékosai közül ősszel Braniszlav Ivanovics adott hangot annak, hogy Abrahimovics visszatérése alapvetően fontos lenne a korábbi sikerek megismétléséhez.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×