eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Peter Sagan, a Bora Hansgrohe csapat szlovák tagja felölti a legjobb sprintbefutót illető zöld mezt a 106. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny tizedik, Saint-Flour és Albi közötti 217,5 kilométeres szakaszának eredményhirdetésén Albiban 2019. július 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Hatalmas sztár választotta a Budapestről induló Girót

Bemutatták a jövő évi, Magyarországról rajtoló Giro d'Italia teljes útvonalát, és eldőlt az is: a háromszoros világbajnok szlovák Peter Sagan pályafutása során először elindul az olasz országúti kerékpáros körversenyen.

A milánói ünnepélyes eseményen - amelyen ott volt többek között az ecuadori Richard Carapaz, az idei győztes - ismét elhangzott, hogy a viadal "nagy rajtja", a Grande Partenza Magyarországon lesz, ahol az első három szakaszt rendezik május 9. és 11. között, majd Olaszországban folytatja útját a mezőny.

A nyitószakasz, a 8,6 kilométeres budapesti időfutam után - amelynek apropóján rövid imázsfilmet is vetítettek a magyar fővárosról - Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszokat rendeznek. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette, a Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül.

Milánó, 2019. október 24.
Richard Carapaz ecuadori versenyző a 2020-as Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny szakaszait ismertető sajtótájékoztatón Milánóban 2019. október 24-én. A 103. Girónak magyarországi vonatkozása is lesz, ugyanis május 9-én egy 9,5 kilométeres időfutammal indul, a budapesti Hősök teréről, onnan a Várba tekernek fel a versenyzők, majd két hosszú szakasz jön, Budapest–Győr és Székesfehérvár–Nagykanizsa lesz az útvonal, 193 és 204 kilométeresek lesznek a szakaszok. A körverseny május 31-ig tart.
MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi
Richard Carapaz ecuadori versenyző a 2020-as Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny szakaszait ismertető sajtótájékoztatón Milánóban 2019. október 24-én. MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Az ideihez hasonlóan jövőre is három időfutamot rendeznek az olasz körversenyen, közte a Milánóban záródó utolsó szakaszt. Hat etap zárul hegyi befutóval az 3579,8 kilométer össztávú 103. Giro d'Italián, amelyen tíz 200 kilométeres vagy annál hosszabb szakasz lesz.

A Tour de France-on a sprinterek pontversenyét, és így a zöld trikót hétszer elhódító Sagan szponzori kötelezettségei miatt eddig a Giróval egy időben zajló kaliforniai körversenyen szerepelt, ám már többször jelezte: egyszer szeretne rajthoz állni az olasz körversenyen. Mint mondta, első világbajnoki címét még juniorként a hegyikerékpárosok között Olaszországban nyerte, és az ország fontos helyet foglal el a szívében.

"Ott leszek a budapesti rajtnál május 9-én, hiszen azáltal, hogy a Grande Partenza keretében az első három szakaszt Magyarországon rendezik, rendkívül közel lehetek Szlovákiához" - fogalmazott a szlovák sztársprinter, aki a tervek szerint a nyári Tour de France-on is részt vesz majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×