eur:
395.02
usd:
367.99
bux:
71510.05
2024. július 2. kedd Ottó
Hanga Ádám, a magyar férfi kosárlabda-válogatott játékosa a csapat edzésén Kolozsváron a kosárlabda Európa-bajnokság kezdete előtt egy nappal, 2017. augusztus 31-én. A 40. kontinenstornának Helsinki, Tel-Aviv, Kolozsvár és Isztambul ad otthont augusztus 31-től szeptember 17-ig. A C jelű csoportban a magyar, spanyol, horvát, a cseh, a montenegrói és a házigazda román gárda szerepel. A csoportból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Hanga Ádám: bosszantó a helyzet

A szezonrajt nehézségeiről és megváltozott szerepköréről is beszélt Hanga Ádám, a Barcelona magyar kosarasa.

A 30 éves játékos elsőként az elmúlt napok mozgalmasságát ecsetelte:

"Kemény meneten vagyunk túl, szombaton hajnalban értünk haza a győztes isztambuli Euroliga-meccsünkről, edzettünk egyet, aztán indultunk Andorrába, ahonnan ma reggel érkeztünk meg. Utóbbi mérkőzéssel természetesen nem vagyok elégedett, de ez Európa legerősebb bajnoksága, és nagyon nehéz idegenben nyerni" - mondta a 86-84-re elvesztett harmadik fordulós mérkőzésről, amelyen az ő 10 pontja ellenére a katalánok elszenvedték szezonbeli első vereségüket.

Az átalakult keretről Hanga úgy vélekedett, hogy az NBA-ből érkezett Nikola Mirotic vagy a CSZKA Moszkvával kétszeres Euroliga-bajnok Cory Higgins személyében remek játékosok jöttek a nyáron, és már csak jó csapattá kell gyúrni a társaságot.

"A léc ugyanott van, mint tavaly, a bajnoki címért és sorozatban harmadik kupagyőzelmünkért küzdünk, emellett az Euroliga Final Fourba is jó lenne bejutni"

- vázolta a terveket, majd rátért az új feladataira: - "Részben a sérülések miatt most más a szerepköröm, jelenleg irányító vagyok, ami 30 évesen komoly kihívás. Nem az a feladatom, hogy 20-30 pontokat dobjak, hanem hogy mozgassam a csapatot, és élen járjak a védekezésben is."

Az edzésrendről rendszerint csak aznap reggel határozó vezetőedzőről, a szerb Svetislav Pesicről a 200 centis magyar kosaras közölte, már hozzászoktak a 70 éves mester filozófiájához.

"Bár kétségtelenül furcsa, hogy ma sem tudom, hogy holnap mikor edzünk" - tette hozzá Hanga, akinek csapatára több mint 90 meccs vár az idény során, ráadásul az Euroligában az első nyolc mérkőzésükből hatot idegenben vívnak.

Távlati elképzeléseiről a 2017-ben a vörös-kékekhez érkezett magyar légiós úgy fogalmazott:

"Nagyon szeretek a Barcában játszani. Nyáron 2022-ig szerződést hosszabbítottam, amely opcionálisan egy évvel meghosszabbítható, ezzel együtt szeretnék minél tovább itt maradni."

A válogatottbeli szereplésről Hanga közölte, örömmel ott lenne a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőin, de ez nem rajta múlik:

Az Euroliga és a nemzetközi szövetség sajnos tovább folytatja egymással a nevetséges harcot a versenynaptár kialakítása körül, emiatt év közben nem tud a nemzeti csapat rendelkezésére állni - mondta. "Bosszantó ez a helyzet, amely remélem, hamarosan rendeződni fog" - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×