eur:
394.83
usd:
367.79
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, a bírálóbizottság elnöke beszél a Budapest Déli Városkapu nemzetközi tervpályázat eredményhirdetésén a Budapesti Városháza dísztermében 2018. december 19-én. A Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros területen 12 ezer egyetemi hallgatónak szánt diákváros, valamint nemzetközi rangadók megrendezésére alkalmas sportlétesítmények épülnek.
Nyitókép: MTI

Ha Budapest akarja, övé a következő WUG

2021-ben ismét Budapest rendezheti a World Urban Games utcai sportok világjátékát - mondta Fürjes Balázs Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár és a kiemelt budapesti nemzetközi sportesemények kormánybiztosa, az esemény szervezőbizottságának elnöke az InfoRádiónak.

Egyszerre zajlott világpremier és sportforradalom, amikor Budapesten első alkalommal bonyolították le az "új generációs olimpiai sportágak" világbajnokságát, a World Urban Gamest. Volt 3x3-as kosárlabda, freestyle BMX, parkour, minden új sportág világranglistájának legjobbjai jöttek el.

"Ez az új irány, lebontani az akadályokat, a sportot behozni a városba, közel vinni az emberekhez, szabaddá tenni a belépést, egész napos családi élményt kínálni, miközben

a nézők nem puszta szemlélők, hanem résztvevők, akik minden sportot ki is próbálhatnak,

és a sportesemény kulturális és zenei fesztivál is egyben" - fogalmazott az InfoRádióban Fürjes Balázs kiemelt budapesti nemzetközi sporteseményekért felelős államtitkár.

Szerinte nem véletlenül kerülnek be az olimpia programjába ezek a sportágak: látványosak, akrobatikusak, izgalmasak, közönségteremtőek, megmozgatják a fiatalokat.

"Élő egyenesben adta a Euronews Európában, Ázsiában, Ausztráliában, Amerikában. Magára az eseményre 5 kontinensről jött mintegy 300 versenyző,

több mint 50 ezer ember látogatott ki az eseményekre a hétvégén, és itt volt megfigyelőként a tokiói és a párizsi olimpia szervezőbizottsága és a NOB, valamint több mint 50, akkreditált külföldi újságíró is" - folytatta Fürjes Balázs.

Az esemény gazdája, a Nemzetközi Sportszövetségek Ernyőszervezete vasárnap este egyhangúlag úgy döntött, hogy felkéri Budapestet a 2021-es játékok megrendezésére is - azok után, hogy a 2019-esre összesen

4 hónap volt felkészülni a sikeres pályázat után, amely során Los Angelest sikerült legyőzni a "döntőben".

Ez egy felkérés, egy lehetőség, amit Magyarország egyoldalúan lehívhat, ha kíván - erről később fognak dönteni - mondta Fürjes Balázs.

Az érintett sportágak közül a 3x3-as kosárlabdában vagyunk a legjobbak, de hogy a BMX is felfejlődhessen, a most megépített pályák közül kettőt betesznek a nagyvásártelep csarnoképületébe (itt rendezték a World Urban Games-t), a hazai BMX-es közösség itt tud a továbbiakban gyakorolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Növekszik az oltásellenes szülők száma, és egyre több támadás éri a gyermekorvosokat a kötelező oltások beadása miatt – figyelmeztet a Magyar Orvosi Kamara (MOK). A kamara tucatnyi olyan esetről értesült, amikor szülők egy erre alakult szervezet segítségével pert indítottak orvosok ellen. Havasi Katalin, a Gyermekorvosok Társaságának főtitkára szerint a csecsemőkori kötelező oltások bevezetése előtt minden ötödik gyermek meghalt egyéves kora előtt - számolt be a RTL.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×