eur:
394.61
usd:
367.94
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Sinsheim, 2018. szeptember 29.Szalai Ádám, a TSG 1899 Hoffenheim játékosa csapatának a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban az RB Leipzig ellen játszott mérkőzésén Sinsheimben 2018. szeptember 29-én. (MTI/EPA/Armando Babani)
Nyitókép: Armando Babani

Szalai Ádám meglepő döntést hozott

A válogatott csatár ingyen hagyja el a Hoffenheimet, és korábbi Bundesliga-klubjához szerződik.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya hétfőn elmondta, hogy a Hoffenheim csatára, Szalai Ádám kedden klubot válthat. Több egyesület is szóba került, a török Besiktast és a holland Feyenoordot emlegették valószínű célpontként, ehhez képest a német Kicker magazin vezető anyagban számol be arról, hogy Szalai éppen a Mainznál vesz részt orvosi vizsgálaton.

Az Újpesten, majd a Stuttgart és a Real Madrid utánpótlásában nevelkedő Szalai Ádám számára nem lesz ismeretlen a klub, hiszen előbb 2010 januárjában kölcsönbe érkezett Madridból fél évre, majd szerződést kapott, és három és fél év alatt 85 tétmérkőzésen 24 gólt és 13 gólpasszt jegyzett.

A válogatott center később a Schalke játékosa lett, majd egy évvel később a Hoffenheim szerződtette, ahol 113 meccsen 25 gól és 13 gólpassz volt a mérlege. A Kicker szerint meglepő, hogy a Hoffenheim, amely nemrég hosszabbította meg a szerződését egy évvel, lemondott a magyar támadóról, mert jelenleg nincs bevethető center a keretében. A német sportportál úgy tudja, hogy Szalai - érdemes elismeréseként - ingyen távozhatott a klubtól, és most azt reméli, hogy több időt tölthet a pályán, és így a válogatottnak is nagyobb hasznára lehet az Eb-selejtezőkön.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×