eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Pixabay.com

A Balmazújváros másodfokon sem kapott licencet

A másodfokon eljáró fellebbviteli licencadó bizottság pénteki ülésén helyben hagyta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elsőfokú döntését, amely múlt hétfőn megvonta a Balmazújvárostól az NB II-es licencet.

A szövetség honlapján közzétett ítélet értelmében a csapatnak nincs érvényes licence a 2019/20-as másodosztályú bajnokságra. Így a hatályos szabályzat értelmében a Balmazújvárossal szemben a szövetségnek további jogi eljárást kell lefolytatnia, amelynek végleges lezárultáig a klub maga dönthet arról, hogy csapata lejátssza-e soron következő mérkőzéseit. Az előző idényben a Merkantil Bank Ligában 17. helyen végzett Balmazújváros a vasárnapi nyitófordulóban gól nélküli döntetlent játszott a Siófok vendégeként.

Múlt hétfői döntésének bejelentésekor az MLSZ weboldala emlékeztetett: az európai szövetség gyakorlatát követve nemcsak a nevezést megelőző időszakban, hanem azt követően, a bajnokság megkezdése előtt, sőt a bajnokság teljes időszaka alatt is vizsgálja, hogy a klubok megfelelnek-e a licencelőírásoknak. A korábban megadott licenc visszavonható, egyes esetekben kötelezően visszavonandó, amennyiben a klub nem felel meg az előírásoknak.

A Balmazújváros honlapján egy nappal később közzétett indoklás szerint a licenc megvonásának oka az volt, hogy az előírt határidőig nem történt meg a klubot működtető kft. tőkepótlása.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×