eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Dzsudzsák Balázs a Magyarország - Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a Groupama Arénában 2019. március 24-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Dzsudzsák Balázs: jó lesz hazaigazolni

Ázsiai kenyéradója szeretné, ha a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya még évekig nála keresné a kenyerét, de a labdarúgó nem olyan biztos abban, hogy olyan távoli jövő klubkarrierjének magyarországi lezárása.

Csapatával, az al-Ittihaddal Zalaegerszegen játszott edzőmérkőzést a napokban Dzsudzsák Balázs, és egy fantasztikus távoli szabadrúgásgóllal örvendeztette meg a közönséget, majd a lecsapó vihar miatt - 2-1-es hazai vezetésnél - a játékvezető félbeszakította a találkozót, Dzsudzsák Balázs a videók tanúsága szerint mezítláb iszkolt el a stadionból a hömpölygő vízben.

Ám interjút is adott a Nemzeti Sportnak, amiben elmondta, Ausztriában edzőtáboroznak a csapattal, onnan ruccantak át a mérkőzésre.

"Talán elárulhatom, hogy a személyem is indokolta a helyszínválasztást" - mondta Dzsudzsák Balázs, aki szerint a klub vezetői mindent megtesznek, hogy jól érezze magát. "Debrecentől kezdve Eindhovenen át Moszkváig mindenütt éreztem a megbecsülést, de akkora szeretetet sehol sem kaptam, mint a Kalbánál. Amikor ideigazoltam, nem hittem volna, hogy ekkora tisztelet övez majd."

Az Egyesült Arab Emírségekben negyedik idényét kezdő labdarúgó feladata az, hogy a csapat ne essen ki a másodosztályba, ezt idén sikerült is teljesíteni. "Hétről hétre pályára akarok lépni, a mai napig az vezérel, hogy kilencven percet töltsek a gyepen. Akkor érzem jól magam a bőrömben, ha futballozom. Arról nem szólva, hogy a folyamatos játéklehetőség különös fontos nekem a válogatott miatt" - ecsetelte.

Már nagyon várja a Szlovákia elleni Eb-selejtezőt szeptember 9-én, amikor legutóbb Szalai Ádámmal beszéltek, rögtön erre terelődött a szó köztük.

Ha idén minden válogatottmeccsen szerepel, utoléri a válogatottsági rekorder Király Gábort, de

már az is boldoggá és büszkévé teszi, hogy túl van a 100-on, erre csak egy lapáttal tenne rá, ha a hazai rendezésű Eb-csoportmeccseken válna egyedüli csúcstartóvá.

Hogy 2020 nyarán mi lesz vele, még nem tudja, "ha a Kalba vezetőin múlik, minden bizonnyal maradok a klubnál. Ők már most is azt javasolták, hogy ne csupán egy, hanem kettő vagy három esztendővel hosszabbítsunk" - árulta el Dzsudzsák Balázs, de arra a kérdésre, hogy kizárható-e, hogy jövő ilyenkor az NB I rajtjára készül, azt mondta, "sohasem mondtam, hogy soha… Bevallom,

nem szeretném úgy befejezni a pályafutásomat, hogy nem futballozom még itthon".

Számára "jó látni, hogy milyen pozitív változások történnek a magyar futballban, gyönyörűek a stadionok, a csapatok is egyre erősebbek – tényleg jó lesz hazajönni".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×