eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Hargitay András, a magyar úszóválogatott új szövetségi kapitánya a Magyar Úszó Szövetség elnökségi ülése után a belvárosi Kossuth Lajos téren 2016. április 11-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd (MTI)

Hargitay András: Kapás Boglárka egy tündér

Az úszók korábbi szövetségi kapitánya az InfoRádióban értékelte az UTE úszójának világbajnoki eredményét, és azt is elárulta, szerinte mitől ilyen sikeresek a magyar úszók a világbajnokságon.

Örül neki, de meglepte Hargitay András világ- és Európa-bajnok úszót, korábbi szövetségi kapitányt Kapás Boglárka világbajnoki győzelme 200 m pillangón. "Nem tettem volna sokat rá" - fogalmazott az InfoRádióban.

"Várható volt olyan szempontból, hogy 800-as és 1500-as gyorsúszóként nem a végén fog elfáradni 200 méter pillangón" - tette hozzá.

Az egész magyar csapat szereplését nagyon értékesnek tartja, külön kiemelve az eddigi aranyérmeseket, Rasovszky Kristófot, Hosszú Katinkát és Milák Kristófot is.

"Azt hiszem, a titok a felkészülés; hogy

vegyesúszásra készülnek a versenyzők, így aztán tulajdonképpen minden számban jók. Egy nagyon régi felkészülési szisztémának érik be régóta, folyamatosan a gyümölcse"

- vélekedett Hargitay András.

Arról szólva, hogy Kapás Boglárka korábban kifejezetten gyorsúszó volt, onnan állt át pillangóra, azt mondta, ez teljesen más ritmus és terhelést jelent. "A pillangó egy ritmusúszás, ezt meg kell tanulni, kellő időben kell használni a kart és a lábat, jól összehangolva, megküzdve azzal a dologgal, hogy 150-nél elfogy a levegő és elsötétül a világ."

Szövetségi kapitányként úgy emlékszik:

"Kapás Boglárka egy tündér. Az ő lénye, kedvessége, de harcossága egy nagyon jó kapcsolatot eredményezett annak idején. Pedig neki sem volt könnyű az elmúlt egy-két év.

Nagyon örültünk a riói olimpiai bronzérmének, de most már fél szemmel a tokiói olimpiára is tekintünk, szép reményekkel" - mondta el Hargitay András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×