eur:
393.09
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Érkeznek a nézők a MOL Aréna Sóstó futballstadion avatóünnepségére Székesfehérváron 2018. november 21-én. A bajnok MOL Vidi FC új otthona 13,98 milliárd forintos beruházással valósult meg és már az UEFA szigorított, IV-es kategóriájának elvárásaihoz illeszkedik: 14 200 fős befogadóképességével nagy nemzetközi találkozóknak adhat otthont.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Eldőlt, hol játszik a Fehérvár

A magyar klub nem vállalhat kockázatot a szuperbaktérium megjelenése miatt.

Mint arról beszámoltunk, a MOL Vidi FC tavaly decemberben átadott új otthonának ivóvíz-hálózatában a pseudomonas aeruginosa nevű baktérium jelenlétét mutatták ki. Az eset mind egészség-, mind sportügyi szempontból komoly problémákat vet fel.

A Fehérvár F.C. Kft. nem látja garantáltnak a biztonságos mérkőzésrendezés körülményeit a sóstói stadionban, ezért a felcsúti Pancho Arénában rendezi meg a montenegrói Zeta elleni Európa Liga-selejtezőt.

Ahogyan azt a Székesfehérvár Önkormányzata által kiadott közlemény is elismeri, a főépületben található öltözőblokkok nem használhatóak rendeltetésszerűen, így az üzemszerű és kockázatmentes működés nem biztosított a sportolók, a szakmai stábok, a játékvezetők és a mérkőzés szervezésében résztvevő egyéb szereplők részére sem. Pillanatnyilag nincsen garancia arra, hogy a problémát megnyugtatóan megoldják - teszi hozzá a fehérvári klub.

Mint írják, az egyesületet a józan ész és a felelősségtudat mellett az UEFA szabályzatai is kötelezik, nem vállalhatnak sem a lebonyolítást veszélyeztető, sem egészségügyi kockázatot.

A fehérvári csapat továbbjutása esetén a második forduló mérkőzését is Felcsúton rendezi.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×