eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Glasgow, 2018. augusztus 4.Cseh László a glasgow-i úszó Európa-bajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának selejtezőjében 2018. augusztus 4-én. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Nagy bejelentés: visszatér régi szerelméhez Cseh László

Három egyéni számban is indul Cseh László a júliusi kvangdzsui vizes világbajnokságon. A BVSC hatszoros olimpiai érmes úszója az InfoRádiónak elárulta, hogy nemcsak az 50 és a 100 pillangót, hanem a 200 vegyest is vállalja.

Hosszú évek után először érzi úgy Cseh László, hogy van kedve 200 vegyest úszni. A hatszoros olimpiai érmes úszólegenda az InfoRádióban elmondta, kíváncsi is arra, mire lehet képes - mint kiderült tehát, Cseh László 50 és 100 pillangó mellett 200 vegyesen is elindul a nyári kvangdzsui úszó-világbajnokságon.

"Egy kicsivel már jobban kedvelem a mell- és a hátúszást, mint eddig, de előbbihez még nem igazán jött meg a kedvem. Edzéseken egész biztatóan mennek a dolgok, úgyhogy mindenképpen bizakodó vagyok" - árulta el Cseh László, akinek az is fontos, hogy így legalább egy kicsit változatosabb az úszás, jobb is, ha "a pillangót kicsit kevésbé erőlteti".

50 és 100 pillangón - a sprintszámokban - a rajt lehet a sikeres szereplés kulcsa, amit folyamatosan gyakorol is, szerinte halad és fejlődik, de "egy több mint 20 éves beidegződést nagyon nehéz megváltoztatni" - utalt életkorán (33 év) kívül arra, hogy az úszás e részében nem ő a legjobb a világon.

Cseh László ezúttal nem jelent ki olyat, hogy ha "ez vagy az" lesz a világbajnokságon, akkor mi történik a pályafutásával, mindenképpen a jövő évi olimpiáig tervez.

"Bizakodom abban, hogy a világbajnokságra jó formába kerülök. Jó mezőny fog összejönni a júliusi vb-n, de a 2020-as olimpia lebeg a szemem előtt"

- fogalmazott a BVSC úszója.

Ismert, Cseh László bár kvótát szerzett a 2016-os olimpiára 200 vegyesen (a számnak négyszeres Európa-bajnoka), nem nevezett, csak 100 és 200 pillangón, nemzetközi versenyeken azóta nem is próbálkozott abban a számban, amelyben korábban Michael Phelps mellett annyiszor állt dobogón. A hazai mezőnyben 2002 óta mindig dobogós volt, amikor rajtkőre állt, 15 éve pedig veretlen, a regnáló országos bajnok is ő 200 vegyesen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×