eur:
393.07
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Glasgow, 2018. augusztus 4.Cseh László a glasgow-i úszó Európa-bajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának selejtezőjében 2018. augusztus 4-én. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Cseh László: mit vezessek autón kívül?

A tokiói olimpiáig már biztosan úszik a legenda, kérdés ugyanakkor, milyen számban fog kijutni világversenyekre, amikor hárman is jobbak nála 200 pillangón. Szerinte lesz ő még jobb Milák Kristófnál 33 évesen is.

Hiába edz, nem megy neki a versenyzés - fogalmazott Cseh László a 24.hu portálnak adott nagyinterjújában, ami az úszó országos bajnokság után készült két héttel; ismert, egy számára már idegen számban, 200 m vegyesen lett bajnok, de a pillangószámokban már nem rúgott igazán labdába, komoly veszélyben van, hogy nagy világversenyen elér-e pillangón bármit is. Bevallja, Milák Kristóf, Kenderesi Tamás és Biczó Bence is sokkal jobb nála fő számában, igaz, egy évig pihentette a számot, és hite szerint lehet még gyorsabb a nagy triónál.

Van viszont egy másik problémája is, mégpedig az, hogy más gyártó nadrágjában úszik - a legendától elfordult az Arena -, mint amit a Magyar Úszó Szövetség előírna számára, így viszont nem tud részt venni nem meghívásos versenyeken, ezzel kapcsolatban azt mondta:

"egy versenyzőnek nincs, nem lehet szabad akarata, döntési joga. Nem tudom, hogy máshol ez miként működik, de Magyarországon így".

Az úszásában is látja a hibát: a kartempója nem elég hatékony, ahogy a kidelfinezése sem, újra össze kell raknia a mozgást, 33 évesen.

Cseh László a 2020-as, tokiói olimpiáig szeretne úszni, utána pedig akkor, ha élvezi és értelmét látja. Az úszás viszont most még annyira a fejében van, hogy nem is tudja, mit csinál az úszás után; egyet igen,

befejezi a BME-n a műszaki menedzser szakot - a szakdolgozata hiányzik.

Úszóedzőként, sportvezetőként nem tudja elképzelni magát: "mit vezessek autón kívül?" Úszóként volt már tagja a szövetség elnökségének, de "nem sok jó származott abból sem", amikor másoknak próbált segíteni.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×