eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Iker Casillas, a Porto labdarúgócsapatának spanyol kapusa és felesége, Sara Carbonero érkezik a CUF Porto kórház előtt rendezett sajtótájékoztatóra 2019. május 6-án. A 37 éves Casillast május 1-jén szívrohammal kórházba szállították, de élete nem volt veszélyben. A kapus a szezon hátralévő részében már nem lép pályára.
Nyitókép: MTI/AP/Luis Vieira

Súlyos döntést jelent be Iker Casillas

Iker Casillas befejezi profi labdarúgó-pályafutását, miután május elsején szívinfarktuson esett át - értesült a portugál O Jogo lap.

Szögre akasztja a kesztyűt Iker Casillas - írja a portugál újság. A spanyol világ- és Európa-bajnok kapus még május elsején kapott infarktust csapata, az FC Porto edzésén. Azóta megműtötték, és otthon lábadozik.

Amikor távozott a kórházból, még nem akart a jövőjéről beszélni a 38. születésnapját hétfőn ünneplő futballista, akkor azt mondta: "Annyi biztos, hogy most néhány hét vagy hónap pihenő következik. Nem tudom, és nem is érdekel, hogy mit hoz a jövő, a legfontosabb dolog, hogy még itt lehetek..."

Casillas szívkatéterezésen esett át, majd egy úgynevezett sztentet ültettek be a szervezetébe. Az O Jogo most viszont azt írja, hogy a kapus véget akar vetni a pletykáknak, és hamarosan bejelenti visszavonulását.

Az FC Porto elnöke, Pinta da Costa már csütörtökön közölte, elképzelhető, hogy Casillas már lejátszotta utolsó mérkőzését a csapatban, de bárhogy dönt, vezetői pozícióban számítanak rá a portugál klubban.

"Még egy évig érvényes a szerződése, és szeretnénk, ha nálunk maradna, és nem csak egy évre. Ő közülünk való, és mindig helye lesz a klubban" - mondta az elnök, és azt is elmondta, már keresik a csapat új kapusát. (Felvetődött az is, hogy Casillas madridi utódja, Keylor Navas érkezhet a Realtól.)

Iker Casillas a hírek szerint még nem válaszolt a klubelnök felajánlására, de örömmel üdvözölte a lehetőséget. A portugál újság értesülései szerint elsősorban a népszerűségét szeretné kihasználni új pozíciójában a klubja.

A világ egyik leghíresebb kapusa a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, s karrierje nagy részét a királyi gárdában töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezenkívül a spanyol szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét, szám szerint 741-szer. A hálóőr 2015 nyarán átigazolt a Portóhoz, amellyel tavaly bajnok volt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnoki címet nyert a nemzeti együttessel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×