eur:
393.16
usd:
365.4
bux:
71750.52
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
2018. november 30-án készített kép Mick Schumacherről, a német Michael Schumacher egykori hétszeres Forma-1-es autós gyorsasági világbajnok 19 éves fiáról a Formula-2-ben szereplő Prema versenyuató tesztelése közben a Yas Marina versenypályán, Abu-Dzabiban. A Ferrari 2019. március 26-i közleménye szerint a most 20 éves Schumacher április első hetében a Ferrarival tesztelhet Bahreinben.
Nyitókép: MTI/AP/Kamran Dzsebreili

Hivatalos: Schumacher Forma-1-es autót vezethet

Mick Schumacher tesztlehetőséget kap a Ferraritól és az Alfa Romeótól, már a jövő héten vezethet Bahreinben.

A Ferrari és az Alfa Romeo is megerősítette, hogy Forma-1-es tesztlehetőséget adnak a 20 éves Mick Schumachernek, a rekordbajnok Michael Schumacher fiának a hétvégi Bahreini Nagydíj után. Az F1 mezőnye április 2-án és 3-án a sivatagi pályán tesztel, az F3-as Európa-bajnokság tavalyi győztese először Ferrarit, utána Alfa Romeót vezethet a két nap során - írja a gphirek.hu.

Schumacher előtte a hétvégén két futamot teljesít az F2-ben a Prema színeiben, a sorozat új lesz a számára, a csapat viszont nem, korábban az F4-ben és az F3-ban is náluk szerepelt. Az ifjú versenyző édesapja, Michael Schumacher neve összeforrt a Ferrarival, feltörekvő pilótaként pedig az Alfa Romeót működtető Saubernél is versenyzett.

"Nagyon várom már, biztosan nagyszerű élmény lesz. Pillanatnyilag azonban tudatosan félreteszem a teszttel kapcsolatos gondolataimat, mert azt is nagyon várom, hogy részt vegyek az első F2-es versenyemen, szeretnék száz százalékig a rám váró hétvégére összpontosítani” - mondta Schumacher az F1-es tesztről.

Bahreinben először Schumacher kap lehetőséget, Barcelonában pedig a brit Callum Ilott ülhet a Ferrariba és az Alfába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×