eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Liu Shaolin Sándor (b), miután aranyérmet nyert másodikként célba érő öccse, Liu Shaoang (j) előtt a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1500 méterén 2019. január 12-én.
Nyitókép: Vincent Jannink

Nehéz helyzetben vannak a Liu testvérek

Kézsérülése után hamarosan újra ott lehet a jégen az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang. Mint az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, segít a társaknak a felkészülésben, de a márciusi világbajnokságot nem vállalhatja. Bátyja, Liu Shaolin Sándor arról beszélt, mennyire nehéz volt a testvére nélkül versenyeznie a Világkupa-szezon hajrájában.

Liu Shaoang elárulta: kézsérülése ellenére már egy hete edz, a héten pedig – ha minden jól alakul – leveszik a gipszet, és olyan könnyebb merevítőt kap, amellyel jégre is tud menni.

„Azon leszek, hogy a srácoknak tudjak segíteni majd a jégen, és őket tudjam támogatni a vb-re készülésben”

– fogalmazott.

Nehéz volt a kialakult helyzetet kezelni – vélekedett Liu Shaolin Sándor. Mint mondta: 2013 óta minden versenyre együtt mennek testvérével, így hatalmas hiányt okozott, hogy nélküle kellett elutaznia a legutóbbi világkupa-állomásra. Öccse futamaiért – bevallása szerint – jobban izgul, mint a sajátjaiért.

„Amikor láttam elesni, borzasztó érzés volt”

– fogalmazott, hozzátéve: amikor azt látta, hogy jó kezben van a testvére, valamelyest megnyugodott.

Bár Liu Shaoang versenyzőként nem tud részt venni a következő világbajnokságon, nézőként elkíséri a csapatot és támogatja társait. Orvosa azt javasolja, pihentessék a sérülést, mert – bár jégre tudna lépni –, ha ismét ráesik, a helyzet csak romlana.

Liu Shaolin Sándor arról is beszélt az Arénában, hogy a tavalyi téli olimpián elért siker után nehéz volt motivációt találni. Nem tudott magával mit kezdeni, úgy érezte, hogy 23 évesen elérte élete legnagyobb célját az olimpiai arannyal. Hozzátette ugyanakkor, hogy a szakmai stáb tagjai és a környezetük segítenek nekik abban, hogy az olimpiai bajnoki címek után is motiváltak és sikeresek maradjanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×