eur:
393.08
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Thomas Doll, a Ferencváros német vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában játszott Ferencváros - Vasas mérkőzésen a Groupama Arénában 2017. szeptember 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Thomas Doll visszatér Budapestre, és itt is marad

Az FTC augusztusban menesztett edzője szerint megalázó módon küldték el. Arról is beszélt, mi vezetett a bukásához.

Először adott interjút Magyarországon Thomas Doll az után, hogy augusztusban öt év után menesztették a Ferencváros labdarúgócsapatának kispadjáról. A német szakember nemrégiben a Bundesligában a kiesés elől menekülő Hannover edzője lett, ám a Nemzeti Sportnak adott interjúból kiderült, Doll mégis visszaköltözik Budapestre.

"Imádom Budapestet, a barátnőm is magyar, eszem ágában sincs elköltözni a magyar fővárosból.

A közelmúltban eladtuk az Andrássy úton lévő ingatlanunkat, és átköltöztünk a budai oldalra, a tizenegyedik kerület egyik gyönyörű részére. A lakást most éppen felújítjuk, áprilisban költözünk be" - mondta Thomas Doll, de hozzátette, most a németországi munkája viszi el minden idejét, áprilisig talán egyszer tud, ahogy mondta, "hazajutni".

"Rájöttem, félig magyar vagyok, Budapest immár a második otthonom.

Egyelőre nem tudom, miként alakul a pályafutásom, hol leszek még edző az előttem álló években, de úgy érzem, Magyarországon boldog tudnék lenni" - jelentette ki Doll, és beszélt a ferencvárosi búcsúról is. Érezte, hogy veszélyben lehet a munkája, a szurkolók is ellene fordultak, az elválást mégsem így képzelte, mert amikor közölték vele, hogy menesztik, már úton volt Budapestre az utódja, Szerhij Rebrov. Ezt megalázónak tartotta, azt pedig különösen, hogy segítőjét, Ralf Zumdickot csak telefonon értesítették, hogy felmondanak neki.

"Tudom, egyszer minden véget ér, a legszebb fejezetnek is vége szakad, de más elbánást vártam.

Korábbi klubjaimnál, a Hamburgnál vagy éppen a Dortmundnál a klub vezetőivel leültünk szemtől szemben, megittunk egy pohár bort, megbeszéltük a dolgokat, és barátságban elváltunk" - mondta, és Doll szerint ha bejutnak valamelyik európai kupa csoportkörébe, még most is ő a Fradi edzője. A kupakudarcokért elsősorban a klubvezetést okolja, mert a legjobb játékosait rendre eladták, és helyettük olyanokat szerződtettek, akikkel ő már csak az első edzésen találkozott.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×