eur:
393.5
usd:
362.96
bux:
71169.66
2024. július 8. hétfő Ellák
Az egyik svájci gárdista mellett fut el egy kisfiú, aki felsétált a színpadra Ferenc pápa (j) heti általános audienciája alatt a Vatikán VI. Pál termében 2018. november 28-án. Jobbról a második Georg Gänswein német érsek, a Pápai Ház prefektusa.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari

Érsek járt Michael Schumachernél: érzékeli a körülötte lévőket

Georg Gänswein német érsek fogta az autós legenda kezét, és azt mondja, ugyanúgy néz ki, csak kicsit teltebb az arca.

Csaknem öt éve szenvedett súlyos síbaleset Michael Schumacher Franciaországban, és azóta csak találgatja a világ, mi lehet a hétszeres Forma-1-es világbajnokkal. A család nem ad információt róla, legfeljebb a genfi birtokra bebocsátást nyerő elbeszéléseiből érkeznek információk a német autóversenyző rajongótáborához.

Most meglepő vendég osztott meg néhány gondolatot a német Bunte magazinnal. Georg Gänswein német érsek, a Pápai Ház prefektusa, XVI. Benedek pápa személyi titkára még 2016 nyarán járt Michael Schumacher otthonában. A találkozóról a család érdekében nem árult el mindent az egyházi elöljáró, de néhány részletet megosztott a lappal: "Szemben ültem Michaellel, megfogtam mindkét kezét, és ránéztem. Az arca a mindannyiunk által jól ismert arc, csak egy kicsit teltebb.

Érzékeli a körülötte lévő, szerető embereket, akik gondoskodnak róla és – Istennek hála – megóvják őt a nyilvánosság kíváncsiságától."

Az érsek hozzátette, hogy egy beteg embernek mindig diszkrécióra és megértésre van szüksége, és szerinte a család, amelynek Corinna, a feleség a lelke, egyfajta védőketrec Michael Schumacher körül, amire szüksége is van.

Georg Gänswein, aki 2017 nyarán elvitte Corinna Schumachert és két gyermekét Ferenc pápa audienciájára is, belefoglalja imáiba Schumachert és a családját is. "A támogató szavak nemcsak Michael közeli hozzátartozóinak adnak erőt, hanem világszerte a szurkolói millióinak is" - mondta az érsek.

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért frakció céljai a következő öt évre

Megvannak az új Patrióták Európáért frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×