eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában játszott Újpest FC– Budapest Honvéd mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2015. augusztus 15-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Rossi kemény feltételt szab Dzsudzsáknak

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi szerint Dzsudzsák Balázs – Gera Zoltánnal karöltve – az utóbbi tíz év legjobb magyar futballistája, de csak akkor kerülhet be a finnek elleni keretbe, ha legkésőbb a következő héten talál magának új klubcsapatot. Az olasz szakember a DIGI Sport híradójának arról is beszélt, hogy fel fogja hívni Nikolics Nemanját, mert kíváncsi, a Chicago Fire támadója miként gondol a válogatottra.

„Szeretnék egyértelmű lenni: számomra Nikolics Nemanja az egyik legjobb magyar játékos technikai és taktikai szempontból is. Ráadásul jó formában játszik az Egyesült Államokban, gólokat szerez, de az én feladatom az, hogy minden meccsre a lehető leghatékonyabb csapatot küldjem pályára, amit sok tényező befolyásol. Senkinek sem tudom garantálni, hogy feltétlenül kezdő lesz” – nyilatkozta Marco Rossi Nikolics Nemanjáról, aki a Georges Leekens-érában vonult vissza a magyar válogatottból.

„Fel fogom majd hívni, és örülnék, ha őszintén elmondaná, hogyan gondol a válogatottra. Remélem, azt mondja majd, hogy élvezni szeretné a válogatott hangulatát, és nem fontos, hogy 60, 70, vagy akárhány percet játszik.

De senkinek nem tudom megígérni, hogy az első perctől az utolsóig pályán lesz. Senkinek”

– tette hozzá Rossi.

Sokan kíváncsiak arra, hogy mi lesz Dzsudzsák Balázs sorsa a válogatottnál, mert jelenleg még mindig nincsen klubcsapata. „Számomra nem a képességei jelentik a kérdőjelet, technikailag és taktikailag is nagyon képzett, az utóbbi 10 év legjobb magyar játékosa Gera Zoltán mellett. Kifejezettem kedvelem a játékát, és egyébként jó kapcsolatban vagyok vele, jól ismerem. De ha nem edz és nem játszik rendszeresen, hogyan tudna a finnek ellen pályára lépni?

Ha ezen a héten, vagy a következőn talál magának csapatot, és fizikailag jó állapotban van, nem kérdés, hogy tagja lesz-e a keretnek.

De szerintem ez a normális” – mondta Rossi, aki szeptember 8-án, a Finnország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen debütál a magyar kispadon.

Gera Zoltán viszont biztosan tagja lesz, ha nem is a keretnek, de az edzői stábnak. „Először is, azért kértem fel a stábba, mert ő egy legenda. De egy szerény legenda. Nagyon kedvelem a szerény embereket. Nem szeretem a nagyképű játékosokat, még akkor sem, ha nagyon jók. Gera azt mondta nekem, hogy ő csak egy közepes játékos volt Angliában, mondtam is neki, hogy örülnék még néhány ilyen közepes játékosnak a keretben.”

Rossi a Nemzeti Sportnak is interjút adott, és ebben arról beszélt, egy szövetségi kapitánynak nem feltétlenül a legjobb futballistákat kell behívnia, hanem azokat, akik a legjobb formában vannak. A szóba jöhető játékosokat illetően már tiszta előtte a kép, de nem bánja, hogy még van négy hét a kerethirdetésig.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×