eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Marcz Tamás szövetségi kapitány a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi versenyének csoportkörében játszott Németország - Magyarország mérkőzésen 2018. július 20-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Märcz Tamás: álljanak a sarkukra

Továbbra is bízik a szövetségi kapitány a hullámvölgybe került magyar férfi vízilabda-válogatottban. A csapat vasárnap a hollandokkal játszik a nyolc közé jutásért a barcelonai Európa-bajnokságon.

"Mindenkinek a pályafutásában vannak hasonló helyzeteket, csak az a kérdés, hogy milyen gyorsan tud kijönni egy jónak mondott csapat egy ilyen krízishelyzetből - nyilatkozta a csapat szálláshelyén a szövetségi kapitány.

"Olaszországban ez volt az egyik, amit megtanultam, a profi játékosok gyorsan le tudják zárni a dolgokat.

Mi egyelőre az olasz mérkőzés után nem tudtuk átfordítani a helyzetet"

- mondta Märcz Tamás, aki továbbra is bízik hullámvölgyben lévő csapatában.

A magyar együttes szerdán 12-5-re kapott ki az olaszoktól a csoportrangadón, majd pénteken mindössze 4-4-s döntetlenre volt képes a németekkel szemben, de így a második helyen ment tovább.

A szakember hozzátette, nem evidens, hogy a hollandok ellen könnyedén nyer majd a csapat.

Véleménye szerint a németnél erősebb ellenfélről van szó, amely ráadásul vélhetően azt gondolja, ha a németeknek sikerült megszorongatnia a magyar válogatottat, akkor ezt ő is megteheti. Märcz Tamás ugyanakkor, hangsúlyozta: csakis a magyar válogatotton múlik az összecsapás végkimenetele, és ha jól játszik, több góllal legyőzi a holland csapatot.

"Azt akarom, hogy reakciók szülessenek, profi hozzáállás és akkor talán már most azt a csapatot láthatjuk, amely nemrég döntőt játszott a világligában" - nyilatkozta a kapitány, aki szerint

több hiba is a klubcsapatokban berögződött mechanizmusok miatt csúszott be, főként egy-két gyakorolt emberelőnyös szituációban.

"Továbbra is azt mondom, ez a csapat ilyen téthelyzetben keveset játszott, meg kell szoknia és előbb-utóbb jóval hatékonyabbnak kell lennie" - tette hozzá Märcz Tamás . Úgy véli, a németek elleni meccs megmutatta, nem annyira jók, hogy akár egy közepesen erősnek tekintett ellenféllel szemben is hasonló hibák és fegyelmezetlenségek becsússzanak, mert az instabillá teszi a csapatot.

"Azt várom a fiúktól mint kiválasztott válogatott játékosoktól, hogy álljanak a sarkukra és igenis oldják meg, hogy a kapufákról befelé pattanjon a labda, mert igenis ők be tudják lőni a helyzeteket"

- fűzte hozzá a kapitány. A magyar-holland összecsapást vasárnap 17 órától rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×