eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Magatartási kódexet dolgoz ki az úszószövetség

Gyerekvédelmi programot indított a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) – írja a hvg.hu.

A szövetség még Gyárfás Tamás vezetése alatt tett lépéseket a zaklatási botrányok után, akkor Herczog Mária szociológus dolgozott ki ajánlásokat. Később ezek nem valósultak meg, ám Wladár Sándor elnökké választása után a MÚSZ úgy döntött, új fejezetet kezd.

A szövetség honlapján már látható a gyermekvédelmi program aloldala, amely beépítette a Herczog-féle ajánlásokat is.

A program kidolgozott három magatartási kódexet: a sportolóknak, a szülőknek és az edzőknek, és ezek betartására is feláll egy apparátus.

A hvg.hu azt írja, létrejön egy Gyerekvédelmi Testület is, amely kidolgozza és továbbgondolja a gyerekvédelmi programot, megpróbál utánajárni egy-egy esetnek, illetve döntéselőkészítő beszámolót is készít a MÚSZ fegyelmi bizottsága részére. Ebben a testületben Danks Emese, a program kidolgozója és vezetője, az UNICEF korábbi magyarországi vezetője és Törös Károly sportszakmai szakértő a két tag, de vannak külsős szakértői is: Gyömbér Noémi sportpszichológus, Gábor Anna szülő, Tausz Katalin szociológus és Fábry György jogász, azért, hogy ne csak a MÚSZ részéről legyenek képviseltetve.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Vasárnap tartják az osztrák parlamenti választásokat, amelyen története során először a dobogó első helyén végezhet a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A közvélemény-kutatásokban szorosan mögötte áll a jelenleg is a kormány fő erejét adó konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP), amely koalícióra lépni ugyan hajlandó lenne a tőle jobbra álló párttal, de csak akkor, ha nem annak első embere, Herbert Kickl lesz a kancellár. Könnyen lehet azonban, hogy az FPÖ-ellenes protestszavazatok az ÖVP-t repítik az első helyre: ebben az esetben legnagyobb valószínűséggel a két párt koalícióban kormányozhat majd, néppárti vezetéssel. Jelen pillanatban e két párt koalíciója tűnik a legvalószínűbbnek, ami az jelenti, hogy az Oroszországgal jó viszonyt ápoló FPÖ kormányra kerülése révén oroszbarátabb irányba tolódik el Ausztria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×