eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Kikapott az olaszoktól a pólóválogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-5-re kikapott az olasz együttestől az Európa Kupa rijekai nyolccsapatos Szuperdöntőjében.

A magyarok a csütörtöki nyitónapon ötször egyenlítve döntetlent játszottak a görögökkel, míg az olaszok némi meglepetésre nagyon simán, 11-4-re kikaptak a spanyoloktól.

A pénteki találkozó elején úgy tűnt, Märcz Tamás együttesének nemcsak az olaszokkal, hanem a játékvezetőkkel is meg kell küzdenie, ugyanis támadásban és védekezésben is rendre az ellenfelet segítették a partról. Ennek ellenére az első negyedben jól küzdött "szembeszélben" a magyar csapat, a másodikban viszont az olaszok elkezdték értékesíteni a könnyen kapott emberelőnyöket (5-1).

A találkozó ezzel gyakorlatilag el is dőlt, a magyar válogatott Manhercz Krisztián révén húsz perc után szerezte második gólját, majd Jansik Szilárd kozmetikázta tovább az eredményt (7-3).

A zárónegyedben a csapat többször is három gólra felzárkózott, de nem volt esélye az egyenlítésre.

Szombaton 20.30-tól a spanyol válogatott lesz az ellenfél.

A két csoport első helyezettje a döntőben találkozik egymással, a másodikok a bronzmérkőzésen csapnak össze, a harmadikok az ötödik, a negyedikek a hetedik helyért játszanak majd.

Eredmény, Szuperdöntő, 2. nap:

A csoport:

Olaszország-Magyarország 10-5 (1-0, 4-1, 2-2, 3-2)

a magyar csapat gólszerzői: Manhercz 2, Zalánki, Jansik Sz., Bedő 1-1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×